Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy tudtam 14 kilót hizni...

Hogy tudtam 14 kilót hizni egy hónap alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A nyáron kezdtem bele egy hosszabb diétába és ezzel együtt elkezdtem edzeni is. Azóta sikeresen fogytam 23kg-ot, így 130rol lementem 107-re. Azonban így hogy az edző termeket bezárták, azelőtt két hétig én voltam karanténban, jó formán egy hónapja nem tudtam edzeni menni. A diétát továbbra is folytatom, minden nap kalória deficitem van. Mégis az utóbbi hónapban vissza híztam 116kg-ra. Mi állhat a háttérben? 20/F
2020. nov. 30. 14:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Raktároz a szervezet?
2020. nov. 30. 15:05
 2/12 A kérdező kommentje:
De ennyire? :D Nem hangzik egészségesnek, főleg hogy deficitben vagyok minden nap, ebből meg raktároz, akkor mitől van ennyi energiam?
2020. nov. 30. 15:09
 3/12 anonim válasza:
76%

Nem értek egyet a diétákkal. Komplex életmódváltás célravezetőbb lenne, szakszerű segítséggel. A diétázásból csak jojoeffektus következik. Ha erősítő edzéseket csinálsz, az izmok épüléséhez jó sok energia kell. Lehetséges, hogy nem változtattál eléggé az étkezéseden a pihenős hetekben. Szerintem nem hülyeség a táplálkozási tanácsadás, ott többet tudnak segíteni az ügyben.

Én amúgy csak otthon tréningezek, szabad súlyokkal, így abszolút nem befolyásol a termek nyitvatartása. Ráadásul, rengeteg az előnye! (Persze, kezdetben azért jó, ha valaki megmutatja a helyes használatot.)

2020. nov. 30. 15:13
 4/12 anonim válasza:
Ha 107kg-ról híztál 116-ra, az csak 9 kiló.
2020. nov. 30. 15:17
 5/12 anonim ***** válasza:
Annyi állhat a háttérbe, hogy sokat eszel.
2020. nov. 30. 15:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Valoszinuleg nem vagy deficitben, ha nem sportolsz. Szamold ujra a kaloriakat szerintem, nem mindegy, hogy heti negyszer edzel, vagy egyszer sem. Amugy otthon is lehet edzeni, en is ugy szoktam. Persze testepito nem leszek az otthoni edzestol, de arra eleg, hogy formaban tartsam magam.

Amugy mivel sokszor nap vegere is 1-2 kilot ingadozik a sulyunk, ezert kb tenylegesen csak olyan 8 kilo korul hizhattal, annyit pedig siman lehet,foleg ha ki se mozdultal a lakasbol.

2020. nov. 30. 15:32
 7/12 A kérdező kommentje:
De kétlem hogy 2000 kalória nem deficit lenne az én testsúlyomnál. Diéta alatt azt értem, hogy oda figyelek mit eszek, szénhidrát fehérje zsír arányt betartva... és sajnos valamiért nem okés a dolog, az anyagcserém is megbolondult azóta, van hogy napokig nem kell wc-re mennem, van hogy egy nap alatt 2-3 alkalommal is...
2020. nov. 30. 15:39
 8/12 anonim ***** válasza:
Oke, hogy ferfi vagy, es elvileg ennyinek bele kene fernie, de latod, hogy 2000 kaloria sport nelkul sok. Vagy sportolj, vagy csokkentsd. 1600 kaloria ala ne menj azert, de ha igy se jon be, akkor vizsgaltasd ki magad, lehet van valami problema, ami miatt hizol.
2020. nov. 30. 15:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Ezek szerint sok, majd meglátjuk mi lesz, max újra kezdem az egészet 😂 Kicsit felidegel, hogy edzés mellett a 3500 úgymond kevés volt, edzés nélkül 1500 kalória különbség bárhogy nézve is elégnek kellene lennie 😅
2020. nov. 30. 16:11
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor kérj inkább segítséget szakembertől
2020. nov. 30. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!