Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért puffaszt a húsleves, mi...

Miért puffaszt a húsleves, mi van benne?

Figyelt kérdés
Közvetlen a tenyésztőtől veszem a csirkét, 3+ órán át főzöm, csak zöldségek, bors és só van még benne, de óriási széltermelődéstől szenvedek mindig utána. És úgy, hogy csak a levest eszem. Ez normális? Ki lehet védeni?

2020. nov. 25. 19:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Jelen. Na nekem a bélflórám nem az igazi, van egy kismértékű SIBO-m még jelenleg.

Nem írom le részletesen a történtem, annyit már megfigyeltem, hogy nem először, épp tegnap is csináltam lassan főzve húslevest csirkéből.

Nem csak felpuffadok tőle és feszít a hasam, de konkrétan émelygek is utána..

Annyit tudok, hogy a DAO szintem alacsony, ami utalhat hisztamin intolleranciára is, de SIBO-nál amikor gyulladás van a bélben, akkor is alacsony a DAO szint. A másik gyanúm személy szerint, hogy kijött, hogy tejérzékenységem van. Amivel keresztallergén lehet a szárnyas és marhahús.

A bélrendszer regenerálásában egyébként nagyon nagy segítség a húsleves terápia, tapasztalat. Óriásit javultam év eleje óta pár hónap alatt.

Viszont hisztaminosoknak nem olyan jó sajnos. Illetve nekem még ahogy valaki írta is fentebb, tesztelnem kell a csirkehús elhagyását. Mert nálam is gyanús hogy az egész kalamajka innen jött, egy ki nem vizsgált ételallergiából. :( ÉS szerintem ez lesz az.

2021. nov. 22. 11:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves Kerdezo! Talaltal megoldast? Ugyanezt okozza a husleves nalam!semmire nem vagyok allergias! Mas semmi.
nov. 18. 21:50
 13/15 A kérdező kommentje:
Azóta elolvastam a Hogy ne halj meg c. könyvet és már nincs ilyen problémám… ;)
nov. 26. 01:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Rákerestem, spoiler alert: Úgy látom azt írja le mindenre, légy vegán, és probléma megoldva. Innentől nekem hitel vesztett könyv. (Mint minden más szélsőséges étrendet hírdető)

De a zöldségek és egészséges életmód bevezetőre jó lehet.

Ja, és egyébként nekem is helyreállt minden problémám, szépen regenerálódott a szervezetem, és nem puffadok már a húslevestől sem jó régóta, de még az étel intoleranciám is hosszú idő után megszűnt végre. Mindezt úgy, hogy nem lettem vegán és ma már midnent eszek újra.

Egyedül a bolti xar pék cuccoktól puffadok, még a sima “kenyértől” is, nem tudom melyik a adalékanyag(ok) miatt…

dec. 2. 21:42
 15/15 A kérdező kommentje:

Én nem hagyatkoztam véleményekre, hanem elolvastam a könyvet. Mindennek utánajárok, különösen a megosztó témáknak. Sajnos ma annyira leegyszerűsödött a többség gondolkodása és szövegértése, hogy sokan képtelenek már elolvasni és értelmezni az eredeti forrást, könnyebben bekajálják a leegyszerűsített kivonatolást. Ami gyakran egy szubjektív, manipulatív, érzelmekkel befolyásoló értelmezés. Az említett könyv egy átfogó összesítő mű: rengeteg orvostudományi, táplálkozástudományi kutatás szintézise, jól hivatkozott forrásokkal. Nem azt hozza ki, hogy legyél vegán, egyetlen ilyen témájú konklúzió benne, hogy növényekből is bevihető az állati eredetű fontos tápanyagok egésze, csak a mellékhatások kockázata kisebb. (!) Persze egy mai blikk szinten tájékozódó ember számára lehet bármilyen elrugaszkodott olvasata ennek.

Pedig az értelemszerűen nem a szerző bűne, hogy többszázezres/milliós mintán, évtizedekig végzett megfigyelések egyértelmű statisztikai összefüggést mutatnak egyes élelmiszerek, táplálkozási szokások és bizonyos betegségek között.

dec. 6. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!