Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a húslevesnek kizárólag a...

Ha a húslevesnek kizárólag a levét eszem meg (répa, hús, tészta stb-t nem) akkor ennek mennyi a CH-tartalma?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok és mivel sokat híztam az orvosom javasolta h dietetikussal talizzak aki tud ebben segíteni. Terhességi cukrom előzőleg nem volt, most még 3 hét múlva lesz az a vizsgálat. A dietetikushoz csak jövhéten tudok menni, de olvasgattam és ismerkedem a csökkentett CH bevitel módjairól. Nagyon szeretem a levest de nem akarom a ch fogyasztást ellőni egy tűnyér tésztás levessel.
2018. szept. 20. 12:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Tésztát ne főzz bele (vagy ne edd meg, ha már belefőzted), a többi mehet.

A kaloriabazis.hu -t érdemes megnézni, azon fent van rengeteg étel.

2018. szept. 20. 12:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt egyszerűen nem lehet megmondani, minden húsleves más. Nem tudom, mennyire akarod csökkenteni a ch-t, de egy sima ketózónak (20-40 gramm ch naponta, kétlem, hgoy neked kevesebb kelljen) belefér még az is, hogy répát főzzön bele s azt meg is egye, ha nem sok. Répa kifőtt leve, kinek kell ennyire rámennie? Amúgysem tudja megmondani senki, ez közelítőleg is mennyi, ez a gond az ilyen ételekkel, aminek egy részét eszed, én se tudok rendesen számolni velük.

A tésztából is belefő valami (gondolom, az se sok, de a tészta ch bomba), úgyhogy én inkább külön főznék tésztát a család többi tagjának, az úgyis bevett dolog, bár én nem szoktam külön vacakolni (hanem ch szegény galuskát kap mindenki, ha ketózom :P répát persze eszem, az alap a leveseimnél, de nincs benne sok).

2018. szept. 20. 19:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Nyugodtan edd meg a húst és a leveszöldségeket. Nekem a napi 100-120 g ch-ba is simán belefér egy nagy tányér leves sok zöldséggel. A tészta felesleges.
2018. szept. 20. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!