Diákok! Mit reggeliztek suli előtt?
Mondjuk akkor nagyon hamar eltelne a nap!
Gondolj bele kb 3-ig tartana a tanítás+hazamenés, vidékieknek, városszélén élőknek min 1 óra az út!
A nap mindkét esetben 24 órából állna...
Csak az első esetben egész nap nyomott, álmos az ember és reggel mindig rohan.
Én soha nem reggelizek,sajnos nekem sincs időm, de reggel átlagban úgysincs étvágyam. 3 zsemlétmegeszik a suliban, a többit az itallal kipotólom. ennyi.
15/L
itthon sose reggelizek, max ha nincs az első órám, de inkább akkor még alszok egy kicsit többet, minthogy egyek:D
De készítek itthon szendvicset (kifli, zsömle, kenyér) és bele sok zöldésg, és azt szoktam vinni+almát+viezt /teát, mikor mit
van amikor müzliszelet, avgy süti/péksüti/kalács ilyenek, de azok ritkábban
"A nap mindkét esetben 24 órából állna... "
Ezt nem mondod komolyan?? Tényleg erről én nem is tudtam..
Én egyáltalán nem vagyok nyomott reggel, maximum, amíg el nem indulok.. Akkor kijavítom magamat: úgy éreznénk, hogy gyorsan eltelt a nap..
Mindegy, én nem szeretnék fél 4-re hazaérni, az biztos, de szerintem más is így van ezzel..(még viszonylag közel lakom a sulimhoz, szóval vidékieknél, akik feljárnak pestre azoknak még jobban eltolódik) majd ebédelni/vacsorázni, tanulni, és már körülbelül este fél6 is van. Akkor mit érsz a frissességgel, ha már este van? Főleg télen hamarabb sötétedik.
Arról nem is beszéltem, hogy ez akkor lenne így, ha suli után egyből spuriznék haza, úgy, hogy egy szót nem váltottam senkivel suli után, és sietnék elérni a trolit gyorslépésben, és persze azt is vegyük bele, hogy van, aki délután jár sportolni, vagy valami foglalkozásra, nem férne bele az időbe, vagy nagyon fárasztó lenne;)
Suli időszakban hétköznap nappal kell élni, nem éjszaka aki pedig éjszaka él, vessen magára...
Egyszerű korábban kell lefeküdni, és akkor nem leszel egész nap nyomott ;)
Mondjuk 6-kor kelsz, lefekszel este10-kor és meg van a nyolc óra, maximum pénteken alszol délután, ha igényled.
Aztán pedig ott a hétvége.
A 9óra alvás a normális.
Na mindegy, én nagyon nem örülnék a 9 órai kezdésnek, bár szerintem minden diák fejében ott motoszkál néha, hogy milyen jó is lenne, de ha elgondolkodunk, rájövünk, hogy ez butaság, mert kivitelezhetetlen. És gondolj bele mit érnél vele? Azt hogy éjfélkor feküdhetsz le? Cserébe este fél 6-ig gürizel másnap, mire lesz egy kis szabad időd gépezni, tv-zni, barátokkal lenni családdal lenni?
Gondolkodj el, kérlek!
Nem okoskodni akarok, csak bővebben kifejtettem a véleményemet..:D
És bocsi az offért:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!