Lehet,hogy meghalhatok a sok szójától?
Szóval a nővéremék akik vegetáriánusok csináltak itthon vegetáriánus ételeket, hogy megmutassák milyen az ízük.
Volt valamilyen gombóc mártásban meg töltött tészta ami nagyon finom volt és szójagranulátumot használt benne a hús helyettesítésére.
Sajnos túl sokat ettem belőle mert nagyon ízlett. Aztán gondoltam utána nézek a szójának mert túl sokat nem tudok róla. De olyanokat olvastam, hogy allergiás rohamot okozhat meg szívrohamot vagy agyvérzést is is.
Nagyon megijedtem és szúr a szívem is.
Ez az ún. konverziós zavar, a.k.a hisztéria. Olvass utána.
Egyébként a víztől is meghalhatsz. A mérték a lényeg.
Ha allergiás lennél rá, már rég kiderült volna. Kevés ember van, aki sosem eszik szóját, mivel már mindenféle bolti élelmiszerbe beleteszik, a oékárutól kezdve a különféle felvágottakig.
Egy alkalomba biztosan nem fogsz belehalni. A rendszeres, nagy mennyiségben való fogyasztása viszont szerintem nem egészséges, én is olvastam már sok mindent róla.
Az allergia azonnal jelentkezik, ugyhogy relax. Vegetarianusok viszont mar jo reg massal helyettesitik a hust es a feherjet. A szoja evtizedekkel ezelott egy oriasi tevedes volt. Nagyon nehez emeszteni is, es tobb a kara, mint a haszna.
Ez nem vonatkozik a szojaszoszra, azzal minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!