Hogyan teszed elvisehetővé a zöldtea ízét?
Én szeretem az ízét hidegen-melegen is, de a coldbrew mindig kevésbé keserű mert a tanin csak hőre oldódik ki.
Hidegvízbe rakod a teafüvet 8 vagy 12 órára (attól függ milyen, mennyi teafüvet), ha nyár van dobd be nyugodtan hűtőbe. Ha kész akkor ízesítsd be, tegyél hozza nyugodtan epret vagy más gyümölcsöt, esetleg mentát, és kész.
Ha ezt sem bírod akkor próbáld meg a jázmin vagy más zöldtea keverékeket, bár én szívesen iszom ízesítés nélkül is rengeteg jéggel.
Ha te nem a sencha hanem a matcha teáról beszélsz akkor vásárlás előtt érdemes nézni róla 1-2 videót és megtanulni lattenak megcsinálni mert ezt egy kicsit nehezebb jól megcsinálni mint a sima teát. Ennek az íze teljesen más mert más eljárassal termesztik a teát és más részéből van, tehát jóval magasabb a tanin és a koffein tartalma. Matcha teát sajnos még nem volt alkalmam venni a magas ára miatt, de ha nem szereted a keserű ízt vagy nem fogod szeretni, vagy csak tejjel latténak tudod meginni.
Ja és kávézóból (costa starbucks stb.) ne vegyél mert 6* annyiért semmi köze nem lesz a matchához.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!