Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fruktózfelszívódási zavarra...

Fruktózfelszívódási zavarra mit szednek? Puffadásos panaszaim vannak.

Figyelt kérdés
2020. szept. 20. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Gasztrora menj a panaszoddal. Házilag ezzel ne kísérletezz.
2020. szept. 20. 17:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Antibiotikum kell?
2020. szept. 20. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szedni nem lehet semmit, az antibiotikumnak semmi értelme, diétázni kell, kerülni azokat az élelmiszereket, amik sok fruktózt tartamaznak.
2020. szept. 20. 17:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen azt gondoltam csak ugy hallottam van egy enzim amit lehet szedni rá,de a nevét nem tudom
2020. szept. 20. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Elvileg van egy enzim, de nem lehet rendszeresen szedni és csak akkor ér valamit, ha nem túl sok fruktózt fogyasztottál.

Sokkal többre mégy, ha megtanulod, miben van sok fruktóz, mi az, ami kevésbé ártalmas, és aszerint étkezel.

A neten vannak táblázatok arról, hogy miket lehet biztonságosan fogyasztani, mit jobb kerülni és mi az, ami kisebb mennyiségben nem problémás.

Meg az egyéni érzékenység is számít, van, akinek egyik élelmiszer problémamentes, a másik meg ugyanattól napokig rosszul van.

A másik, amire figyelni kell, a készen vett élelmiszereknél az összetevöket át kell nézni, mert rengeteg mindenbe tesznek fruktózt, amire nem is gondolnál.

2020. szept. 20. 19:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2020. szept. 20. 19:27
 7/8 anonim ***** válasza:
JA, és amire még figyelj, rengeteg zöldségfélének is magas a fruktóztartalma, pl. a vöröshagymának is. Erre nem sokan gondolnak, és utána nem tudják, mitöl lettek panaszaik.
2020. szept. 21. 08:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Én már teljesen kivagyok ettől az egésztől. Enni nem merek már, mindentől felpuffadok. Fiatal vagyok, szeretnék társat, de ez az egész tönkreteszi az életem. Utálok élni.

31/F

2021. jan. 31. 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!