Újabb tudományos kutatás arról, hogy a húsfogyasztás növeli a rák kialakulásának kockázatát. Ezek után ki az, aki azt mondja, hogy a vegetáriánusok nem sokkal egészségesebbek és nem élnek tovább, mint a húsevők?
Egyáltalán elolvastad?
Feldolgozott hústermékejről szól, nem en bloc a húsevésről!
Nice try, vega propaganda...😂😂😂
Nem a húsfogyasztás, hanem a durván feldolgozott készítmények. Amelyek alig látnak húst és mindennel telenyomják, ízfokozó, állományjavító, tartósító, stb.
Ennyi erőből semmit se egyél, mert szinte mindenről született már cikk, hogy nem jó.
Egyébként meg normális mennyiségben még a virslitől, parizertől sem lesz semmi bajod, csak nem ezeken kell élni.
Kérdező, gyönyörű öngólt lőttél! :-DDD
".....magyarázza Dr. Ian Johnson. „Nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a brit vegetáriánusok körében csökkent arányt mutatna a bélrendszeri rák kialakulása” – teszi hozzá.
Vegaként nem értem, miért jó hazugságokat terjeszteni.
A FELDOLGOZOTT húskészítmények a problémásak. Nem feltétlenül a "hús" részükkel, inkább a "feldolgozott" részükkel van baj.
Lehet kapni olyan vegán dolgokat, amik feldolgozottak, adalékanyaggal vannak tele, stb, ezek semmivel se lesznek egészségesek.
És igen, láttam már olyan kutatást hogy vega/vegán embereknél kisebb az ilyen-olyan rák kockázata, de ebben szerintem vastagon szerepet játszik az, hogy 100 vegánból több lesz általánosságban egészségtudatos, mint 100 véletlenszerű mindenevő között (akik közt ott vannak a csirkemellet evő sportolók, meg a parizeres pálinkán élő alkeszek is egyaránt). Nem hinném, hogy halálos méreg lenne egy olyan élelmiszer, amit a kezdet kezdete óta fogyaszt az ember ill. elődei. Manapság esetleg a mennyiségbe, az előállításba és a feldolgozásba lehet belekötni, ott tényleg több ponton elvérezhet a hús egészséges tulajdonsága szerintem. De alapjáraton "A Hús" nem káros.
Meg eleve már mindenről felmerül kb., hogy rákkeltő... szerintem ezzel már kár dobálózni, az emberek nagyrésze úgyse veszi komolyan.
Nosalty helyett egy objektív, kutatásokkal alátámasztott összefoglaló:
Utolsó 2 mondat: "A megfelelően megfőzött vörös hús valószínűleg nagyon egészséges. Rendkívül tápláló és tele van egészséges fehérjékkel, egészséges zsírokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amikről ismeretes, hogy pozitív hatással vannak a test és az agy működésére."
Még egy idézet: "A vörös hús gazdag olyan fontos tápanyagokban, mint a kreatin és a karnozin. A húst nem evők gyakran hiányt szenvednek ezekből, ami potenciálisan kihathat az izmok és az agy működésére."
Nem csupan a feldolgozott hus termekekre lehet igaz.
A novenyi alapu etkezes nem csupan egeszseges, de akar egeszsegesebb is lehet. Itt van miert:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!