Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Felnőttként is kialakulhat...

Felnőttként is kialakulhat anorexia?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok. Mindenhol azt olvasom, hogy az anorexia egy tipikusan kamaszokat érintő betegség, és ebből a korból már bőven kinőttem. Kamaszkoromban mindig is nagyon sovány voltam, sose éreztem azt, hogy még tovább kéne fogynom. Huszonéves koromban éveken át nehéz fizikai munkát végeztem vendéglátásban, vagyis heti kb. 50 órán át folyamatosan mozgásban voltam, és akkoriban is elég sovány voltam. Viszont 28 éves koromtól kezdve ülőmunkát végzek, és bár igyekszem mellette mozogni, meglátszik a külsőmön, hogy már nem mozgok annyit, mint régen. Amikor hazalátogatok a szüleimnek, apámnak rendszeresen muszáj megjegyeznie, hogy nagy a fenekem, nagy a hasam stb. Anyám meg még adja is alá a lovat. De rajtuk kívül más rokonok és ismerősök is mondogatják, hogy kamaszként sokkal soványabb voltam, meg ilyesmi. 156 cm vagyok és 57 kiló, elvileg ez pont egészséges BMI, de mégis kövérnek látom magam. Plusz egy ideje már észrevettem, hogy valamilyen szorongásszerűség van bennem minden egyes étkezésnél. Ha éhes vagyok, akkor azért eszem, de olyankor is próbálom minél tovább elfoglalni magam valamivel és minél tovább halogatni az evést, nem rögtön enni, amint megéhezem. Lehet ez kezdődő anorexia?
2020. aug. 31. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:
91%
Bármilyen korban kialakulhat, szerintem egyelöre még nem tartasz ott, de ha nem figyelsz, lehet belöle ez is.
2020. aug. 31. 12:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kialakulhat,igen.
2020. aug. 31. 12:11
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az is, de egyáltalán nem biztos. Hasonlóak a méreteink, én is látom, hogy finoman szólva sem vagyok vékony, attól hogy 23,7 a BMI-m. Egyelőre nem vagyok túlsúlyos, de az alma alkatom miatt nekem a hasam nagy látványosan, úgyhogy én is figyelek ilyesmire, hogy ne egyek, ha nem vagyok éhes, vagy egyre több zöldséget próbálok enni, hogy bűntudat nélkül lakjak jól.
2020. aug. 31. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!