Az anorexia mitől alakul ki?
Nekem anyám miatt alakult ki. A munkája hozzákapcsolódik a fogyáshoz, minden nap csak ezt hallottam.
Napi 500-1100 kalórián élek, rengeteg víz. Sokat mozgok, ha nem teszek, bűntudatom van. Megadott időszakokban ehetek. Bulimiás is vagyok, de ez az utóbbi időben szerencsére enyhült. Nagyon örülök neki, mert utálom. A hasamon is van pár vágásnyom, amit azért csináltam, hogy emlékeztessem magam, hogy mit szabad és mit nem.
Persze ez a családomnak nem tűnik fel, csak annyi, hogy nem eszem előttük.
Légyszi ne akarj ilyen lenni, ez egy mentális betegség. Mindjárt itt a szeptember, én is fel fogom keresni a gimiben a pszichológust.
A túlsúly, túlevés, kényszeres evés is evészavarnak számít. Csak más fajta, mint az anorexia. De ne hidd, hogy az anorexiával boldog lennél. Képzeld el, hogy ugyanolyan kövérnek látnád magad, mint most, csak épp nem ehetnél szinte semmit, folyamatosan éheznél, semmi energiád nem lenne, gyenge lennél, szédülnél, fáznál, elmaradna a menstruációd, tönkremenne az emésztésed, és ki tudja milyen egészségi problémáid lennének. De akkor sem látnád magad soványnak.
Próbálj más dolgokkal foglalkozni, amik örömet okoznak. Azért egyél, hogy élj, ne azért élj, hogy egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!