Tudnátok tanácsokat adni, hogyan gyorsítsam az anyagcserémet?
Mielőtt írnátok...
Sok folyadékot viszek be a szervezetembe, étkzéseim 95%-a zöldségekből/gyümölcsökből és csirkemellből áll, a maradék 5% fagyi (ez az egyetlen édesség, amit eszek).
Gyorskajáldákban évente 2-3 alkalommal eszek, akkor is csak csirke falatokat, esetlegesen sültkrumplit.
Egy nap 1, vagy 2 alkalommal eszek kisebb adagokat.
Mivel van egy kiskutyám a napot min. 30 perc sétával kezdem, és azzal is fejezem be (napközben is több alkalommal). Így a testmozgás is megvan.
Az elmúlt 4-5 évben számtalan diétát, fogyókúrát kipróbáltam. 3-4 hónapot adtam mindegyiknek, közben egyszer sem csaltam, egyik sem vállt be, nem is segítettek.
Orvostól ennyi választ kaptam: ilyen a genetikád, lassú az anyagcseréd.
Még annyit hozzáteszek, hogy kisgyerekkorom óta zavar a dolog. Minden gyönyörűen vékony ismerősöm sokkal többet és fele annyira se egészségeset eszik, mint én, és fogynak, nincs az anyagcseréjükkel baj. Én pedig hiába teszek bármit..
Tanulj meg helyesen írni mert ez szörnyű.
Felejtsd el a fagyit. Az anyagcserédet meg nem gyorsítani kell csak elfelejteni a cukrot és csökkenteni a zsír fogyasztást. 5% fagyi. Taps! Cukros és zsíros is egyben. Ugya akarsz fogyni, hogy rendszeresen eszed? Több mint vicces.
elcseszés1: egyszer eszel. a szervezetedet tartalékolásra tanítod
elcseszés2: a kutyasétáltatás nem sport. a sport az, ha bicajozol és/vagy futsz. minimum 30 percig. (kb. a 20. perc után kezd égni a zsír) a kardioedzés az anyagcserét is gyorsítja
súlyzózzál is. építs izmot. az izomnak több kalóriára van szüksége, ergo eleve többet ehetsz
Leírták előttem, amit kellett, már csak annyit teszek hozzá:
Ha majd a napi 4-5 étkezés mellett (többször, de keveset! enni) és valóban intenzív mozgás ellenére sem fogysz, akkor célszerű kérni a dokitól egy pajzsmirigy vizsgálatot. Egy csepp vérből meg tudja nézni a működést. Akinek alulműködése van, annak (egyrészt gyógyszer kell), másrészt sokkal nehezebb a fogyás is, többet kell neki "bele-adni", mint az átlagnak.
Heti 2-3 lakalom gyorskajáldában. :D olajban sűt csirkafalatok krumplival. Te aztán roppant egyészségesen táplálkozol. Gondolom itt a krumpli volt a zöldség :)
Fagyi az rendkívül fogyókúrás és egeszséges étel. A kutyasétaltatás az egy 80 évesnek jelent megfelelő testmozgást nem egy fiatalnak. Menj el úszni, futni,aerobikozni, bicikizni, kirándulni stb. Nem fogyókurazni kell mert a pár keservesen leadott kiló duplán jön vissza. Életmódot kell váltani. Keress rá az ir diétára. És került a cukrot és a zsírt. Magyarán az olajban sült dolgokat és a fagyit.
#1 Ezt a stílust nem tudom mire vélni...nem írok helytelenül. És ne haragudj, de nem a heti max 2 alkalomnyi 1 gombóc fagyit okolom. Rólad ennyit.
#2 Mikor mondtam, hogy sport? Testmozgás. Nem írtam bele, de a szívem miatt nem sportolhatok. Illetve fizikai munkát is végzek.
#6 Akkor olvasd el mégegyszer...gratulálok.
Emberek...már ne is haragudjatok, de mindent hozzámvágtatok. Így is szarul vagyok.
A fagyit ne úgy képzeljétek már el, hogy napi egy doboz, ha leírom, hogy figyelek arra, mennyit és mit eszek.
És azért napi 1-2 alkalommal eszek, mert erre állt be a szervezetem először suli, majd munka mellett. Így tudom tartani magam valamennyire.
Úgy beszéltek, mintha ti tökéletesek lennétek. Erről ennyit.
Annak, aki normálisan képes volt válaszolni.
19 éves vagyok, 165 centiméter magas és 68 kilogramm körül mozog a súlyom. Arányosan oszlik el mondhatni.
Milyen szívbetegséged van? Kétlem, hogy semmit nem sportolhatsz.
Azt írtad 5% fagyi. Az sok. Én pont heti 2 alkalom fagyitól híztam nyár végére 6 kilót. Ezzel a céllal is ettem. Nagyon nem vagy képben az élelmiszerek tápanyag, cukor, zsír tartalmával, ha azt gondolod mindent jól csinálsz és rossz anyagcsere miatt nem tudsz fogyni. A kérdés meg rólad szólt. És bármennyire nem tetszik nem taplálkozol a leírtak alapján sem egeszségesen, sem úgy, hogy attól fogyni lehessen. A kutyasétáltatás pedig továbbra sem sport egy 19 évesnek. Menj el a kardiológusodhoz és beszéljétek át mit sportolhatsz. Kétlem, hogy biciklizni meg úszni vagy valami mást nem lehet. Kifogás kifogás kifogás. Senki nem fog ajánlani egy bogyócskát amit bekapsz és lefogysz ugyan ezzel az életmóddal pár hét vagy hónap alatt. Mindenki tökéletes lenne? :D Mondjuk nem nekem vannak súlyproblémáim. Mikor voltak pedig nem az anyagcserémre fogtam. Az ikes igéket meg nézd át, mert szörnyű olvasni amit írsz.
Fizikai munkát végzel? Hmmm földet lapátolsz egész nap?
Fizikai munkát végzel, de nem sportolhatsz a szíved miatt.
Ez így sunnyogásnqk hangzik. A kettő üti egymást. Vagy nem végzel fizikai munkát, mert nem lehet a szíved miatt vagy sportolhatnál is. Sok féle sport van. ;)
Heti 2-3 alkalom gyorsétterem, zsíros csirke nuggets meg sültkrumpli + 2szer fagyi. Nem az anyagcseréddel van a gond hanem a fejedben van zavar. Menj el dietetikushoz majd ő felhomályosít az egészséges táplálkozásról és talán segít összeállítani egy étrendet amivel le tudsz fogyni. Ja és nem írsz helyesen. Ciki, hogy fel sem tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!