Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » PCO 160g ch diéta?

PCO 160g ch diéta?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nem vagyok IR-es, csak enyhén PCO áll fenn (az orvos fogalmazott így, enyhe hajhullás, minimális szőrösödés és kevés, lappangó ciszta csak a tünetem, tsh jó, inzulinterheléses többpontos vérvétel jó).

Az lenne a kérdésem, hogy például aldiban, lidlben kapható kilós zabpehely müzli, amiben 30% aszalt gyümölcs van, nasira mehet-e. Mert leszúrtak a 160grammos csoportban, hogy abban van cukor, kuka, de nem vagyok cukros, rendben van a cukrom. Ebből a táblázat szerint 60g tartalmaz 30g ch-t, ami az ideális tízórai lenne.

Ebben az esetben ezt ehetem?

Vagy pl 2 szelet győri édes zabfalatot? Mert az is 30g ch alatti.

Köszönöm a segítséget!

2020. aug. 11. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
PCOS-ed van, azaz inzulinrezisztenciád, tehát nagy eséllyel cukorbetegen fogod végezni pár év múlva. Szóval érdemes most odafigyelned arra, hogy ne egyél cukros ételeket, ha nem muszáj. A CH tartalom csak egy mérőszám, az is fontos, hogy mennyire gyors a felszívódása, neked ugyanis főleg az okoz gondot.
2020. aug. 11. 12:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Nincsen inzulinrezisztenciám, csináltam rá vérvételt, mint leírtam, és rendben vannak az értékeim.
2020. aug. 11. 12:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell eldönteni, mennyire akarod szigorúan tartani. Szigorúan véve nem lehet az aszalt gyümölcs miatt. Semmilyen aszalvány nem javasolt. Ha neked ez belefér, akkor edd.

Milyenek voltak az inzulin értékeid?

2020. aug. 11. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan eheted. A gyümölcsökkel is viszel be cukrot. Csak figyelj, hogy ne legyen nagyon sok. Elsőnek meg annyit, hogy a pcos nem egyenlő az inzulinrezisztenciával. Egyéb tünete lehet az ir.
2020. aug. 11. 12:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz meg egy szakembert, de szerintem ennyitől nem lesz bajod. Én se vagyok inzulinrezisztens, de közelítek hozzá, picit a tsh-m is emelkedett volt (pcos semmi), és én amióta ezt tudom, nem sok gyorsan felszívódó szénhidrátok eszek, de szoktam gyümölcsöt enni, néha krumplit is, de fehér búzalisztet talán háromhavonta ha egyszer. Így is jobbak az értékeim mint voltak, a tsh tökéletes lett, az ir-t meg kevésbé közelítem.
2020. aug. 11. 12:33
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]

Tsh pedig 2.05

2020. aug. 11. 12:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Tényleg nem rossz, bár eléggé leesik a 60 perces cukor, szóval simán lehet, hogy 30 perc körül van egy inzulinkiugrás. Ha nem akarsz nagyon szigorúan ditazni, akkor ne tedd. Akkor belefér az aszalt gyümölcsös műzli.
2020. aug. 11. 13:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeket!
2020. aug. 11. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!