Enyhén pozitív teszt, el kell kerülni?
Hali!
Ma kaptam meg ételintolerancia teszt eredményt. Egyedül a tej lett pozitív, így el is hagyok minden tejeset.
De van ilyen is ugye, hogy valami erősen, vagy csak gyengén az. A tej közép-pozitív, emellett két dologra jött ki az, hogy enyhe. Aki ért hozzá/van ilyene, azt is el kell teljesen kerülnie? Vagy azért így egymagában nem eszi, csak nyomokban?
Fhu bakker ez jó kérdés. Én foodtestnél olvastam olyat, hogy bizonyos érték felett javallott elhagyni, de ott számban mérik és 60+ felett hagyják el.
Amit nagyon komolyan kell venni, az elvileg a tej és a glutén meg a tojásfehérje, a sárgája nem annyira.
Szerintem majd vidd el dietetikusnak és beszéljétek át. Az intoleranciában az a jó", hogy nem hirtelen durva tüneteket okoz, illetve nem kell egy életre elhagyni a kaját! Általában 3-4 hónapig mondják, aztán csekkolni kell. És lassan óvatosan vissza lehet vezetni 1-1 kaját. Átlagában valami átmeneti fertőzés/baci tud ilyet kiváltani a szervezetből.
Ezzel együtt regenerálnod kell a bélfalat, mert valszeg szétment a bélflóra kicsit, lehet még nem lesz rendes a széklet/hasfájás ezért szedj probiotikumot, minimum 2 hónapig! Biza.. Muszáj. ProGastrot szokták javasolni, vagy Linex se rossz, sok hatóanyag legyen benne az a lényeg.
Hu köszi a segítséget!
Linexet szedek igen kb 1 hete rendszeresen, kicsit későn álltam neki sajnos, de mostantól folyamatosan szedem. Meg vitaminokat is.
Hát az feltűnt, hogy nem lesz egy csettintésre egyből jobb, igen :D szép lassan kezd felállni a normális székelés, de néha még picit kellemetlen a dolog. De barátnőm is, aki szintén laktózos lett mondta, hogy ez normális, neki is több hónapot mondtak sajna, mire helyreáll 100%-osan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!