Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Extrém túlsúly esetén (200-220...

Extrém túlsúly esetén (200-220 kg) lehetséges alacsony koleszterinszint?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogyan, mitől?

2020. júl. 23. 06:49
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Hm, akkor rossz oldalon néztem a számítást.

A 3,8-ra nem úgy értem az alacsonyat, hogy túl alacsony vagy nem jó, hanem azon csodálkoztam, hogy hogy lehet az, hogy nem túl magas ilyen életmód mellett.

Halakat szoktam enni, heti 1-2x általában. Főleg tonhalat, makrélát és afrikai harcsát. Tojást nem nagyon, de megpróbálok többet.

D-vitamin szintem amúgy tényleg nagyon alacsony, napi 6000 NE-t kell belőle szednem. 75 felett megfelelő, 50 alatt hiány, nekem meg még 20 sem volt, pedig előtte már szedtem D vitamint egy hétig (igaz, hogy csak 1000 NE-t).

2020. júl. 23. 12:22
 22/26 A kérdező kommentje:
Oh, és köszönöm a válaszokat!
2020. júl. 23. 12:28
 23/26 anonim ***** válasza:

1000 NE 1 hétig az nagyon kevés. Én napi 2000-4000 NE-t szedek már elég régóta (attól függően, voltam-e napon).

Szerintem neked magnéziumot is kellene szedned, kérdezz rá az orvosodnál.

[link]

IR esetén is fontos a megfelelő magnéziumbevitel.

2020. júl. 23. 18:43
 24/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Magnéziumot szoktam szedni, így a szintje rendben van, a referenciatartomány középen vagyok szerencsére. Anno a migrénem miatt kezdtem el szedni, ami javult is tőle.

1000 NE tényleg kevés, azt véletlenül szedtem. Anyukám ragaszkodott hozzá, hogy szedjek C-vitamint, mert kapart a torkom, és abban a tablettában volt ennyi D-vitamin is. Már másnap jobban voltam, mint általában, nagyon látványos volt a javulás. Később derült ki, hogy ennek nem a C-vitamin volt az oka, pedig anyukám eléggé ragaszkodott hozzá. :)

Amikor megjött a vérvétel eredménye, akkor kezdtem 6000 NE-t szedni, augusztustól a dokim szerint elég lesz 3000 NE, aztán majd meglátjuk, hogy alakul.

2020. júl. 23. 18:58
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem testsúly kérdése. Dietetikus azt mondta, hogy a bevitt tàplàlék minimàlisan hat csak rà. A szervezet maga àllítja elő. Sovànyaknak/ egészséges súllyúaknak is lehet magas.

Én extrém elhízott voltam ( 170 kg),azóta visszamentem kicsit, most épp közepesen elhízottnak szàmítok ( 118 kg). A koleszterinem sose volt magas. Sokat vàltoztattam az étrendemen az elmúlt 17 hónapban, mióta életmódot vàltottan és fogyàsban vagyok, mégis alig vàltozott a koleszterinem szintje. 4,8 volt, most 4,5.

2020. júl. 25. 22:12
 26/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Most még jobban érdekel, hogy ha nem a súly és a táplálkozás határozza meg, akkor mi?

Nekem két éve az összkoleszterinem 4,2 volt, most 3,8, pedig a két vérvétel között semmit nem változtattam. Nem ettem mást/más mennyiséget, ugyanannyit mozogtam, ugyanannyi stressz ért, ugyanannyit aludtam, ugyanott és ugyanannyit dolgoztam és nyilván a genetikai adottságaim se változtak.

2020. júl. 26. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!