Hogyan szokjak le a cukorról, édességről?
Mióta az eszemet tudom nagyon édesszájú vagyok. Ha eszek édességet akkor mégjobban kívánom és mégtöbbet akarok. Próbáltam azonnali megvonással, 3 napig bírtam. Próbáltam csökenteni napi 2x ebéd és vacsi után, na ez se jött be.
16L
Ha eszem édességet akkor mégtöbbet akarok(2 tálca sütit is megbírnék enni)
Ha nem eszem akkor meg megőrülök ha nem ehetek
Nagyon rossz ez....
Fogyni is szeretnék de e miatt nemigazán tudok...
Szerintetek mit tegyek?
Mit ajánlotok?
Szia!
1. Elhatározás legyen meg!
2. Fokozatosan csökkentsd a mennyiséget: Minden nap eszel valamennyit, de hetente/naponta stb egyre kevesebbet. Mindig csak egy kicsivel kevesebbet.
3. Váltsd ki mással! Pl igyál kakaót/tejeskávét eritrittel/édesítővel, egyél gyümisalátát, túrót pár csepp mézzel stb.
Nem lesz könnyű, kell idő, amíg hozzászoksz az egyre kevesebb édességhez, de meg lehet csinálni.
Sokszor én is úgy vagyok vele, hogy ha van valami édesség, arra folyton rájárok, kb. akkor is, ha nem akarok.
Erre a legegyszerűbb megoldás nálam egyszerűen annyi volt, hogy... egyszerűen nem veszek. Vagy csak mondjuk havonta, vagy valami.
Ha nincs otthon, nem tudok mire rájárni, és egyszerűen el is felejtődik. Ez már egészen odáig alakult, hogy nagyjából már eszembe sem szokott jutni az édesség. Persze lehet, hogy mindenkinek más rá a reakciója.
Azért szerintem érdemes lehet megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!