Szerintetek ez kövérség?
Sziasztok! Lenne hozzátok egy kérdésem. Először is leszögezem, hogy 17 éves, 173 cm és 53 kiló vagyok és fiú. Régen nagyon kövér voltam (kb 76 kg), de olyan 3-4 éve szépen lassan vékonyabb lettem, nem nagyon sportoltam a tesi órákon kívül. Nem nézek ki úgy, mint egy adonisz, nincs formás kockahasam, csak egy nagyon picit látszik. Valahogy 53 kg-os létemre mégis azt érzem, hogy kövér vagyok. Mármint amikor lehajolok, vagy ha ülök, és kicist jobban előredőlök, akkor van némi nemű "hurkám". Nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt nevezni. A szüleim azt mondták, hogy ez csak a fogyás után megmaradt bőr. Nos, én nem nagyon hiszek ebben. Régen sokat is csúfoltak miatta, hogy kövér vagyok, fogyjak le és a többi ilyen hülyeség. És nem tudom, hogy ez tényleg a fogyás után megmaradt bőr, vagy lehet háj? Ha jól emlékszem, a suliban volt ilyen mérés, és a testzsírszázalékom 14% volt, vagy valami ilyesmi. Nem nagyon értek hozzá, azért is teszek fel itt kérdést.
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
Szia!
A megfogalmazasod alapján sajnos elképzelhetőnek tartom, hogy mentálisan nem teljesen vagy rendben, őszintén remélem hogy ennek ellenére nem fog nálad táplálkozási zavar kialakulni!!
Mégsem ismerlek, ezért nem foglak (nagyon csúnyán fogalmazok, de így lesz egyértelmű) betegnek elkönyvelni, plusz ilyenkor mások véleménye és jo tanácsa úgyis csak falra hányt borsó...
Azt tudnod kell, hogy ilyen testzsír százalékkal alultápláltnak számítassz és az egészséged forog kockán. Nem játék!
Persze, lehet hogy tényleg a fogyás után maradt a kinyúlt bőr a hasadon. De az valószínűleg nem háj. Ha tovább szeretnél fogyni azzal nem csak a szervezetedet várod egy életre tönkre, de elegedettebb sem leszel a testeddel.
Én a helyedben utána olvasnék a testképzavar témának, csak hogy tudd, van ilyen is... és fontos lenne visszaszedned pár kilót. Az egészséged érdekében!! Ez lehet izom is nem csak zsír, úgy pedig csak jobb lesz a formád!
Emellett figyelj oda a kiegyensúlyozott, változatos és elegendő táplálkozáshoz mert ha nem viszel be megfelelő tapanyagot akkor megsínyled.
Ha tudok még esetleg segíteni írj nyugodtan:) Üdv, 16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!