Szerintetek sok?
Rólam : 165cm
50 kg
Lány
Szinte 13
Ma vétkeztem. Reggel megettem egy közepes főtt burgonyát egy közepes paradicsommal. Ez nem volt még sok. De déltől 6-ig megettem 2 db kinderbuenot, kB 10 db oreot és 3 db csokis kekszet,majd két evokanal málnát. Tudom, sok. De ma valamiért nagyon megkívántam. Ettől nagyon elhízok? Vagy mire számíthatok? Nagyon rosszul érzem most emiatt magam, mert ha eszek is édességet, nem szoktam ennyit. Légyszí valaki válaszoljon, fontos!
Ezt KOPLALÁSNAK nevezik! Szerintem 800 kalória sincs meg. 1200 kalória szükséges minimum egészséges mennyiségből.
Azért "elég" neked a kevés, mert a gyomrod már olyan szinten össze van szűkülve, hogy már rosszul lennél, ha többet ennél.
Így kórházba fogsz kerülni, egyszer össze fogsz esni. Térj észhez! Anyukád tud arról, hogy koplalsz egész nap? Nem hiszem hogy tudja.
SAJÁT MAGADNAK ÁRTASZ! Térj észhez kérlek!
Örülj neki, hogy ma sikerült ennyit enned.
Ahogy írtad heti egyszer kb. mindent megtudnál enni. Ezek falásrohamok. A koplalás miatt vannak.
Ez nem normális. Szólj anyukádnak
Tesó hány éves?
Amúgy meg ereszd el a füled mellett amiket mond. Te is árulkodj a semmiért. Csináld azt amit ő. Majd rájön, hogy ez milyen rosszul tud esni egyes embereknek (pl. nekem is rosszul esne).
Ha így sem jön össze ajánlom egy pszichológus felkeresését. Nekem segített. Én is önbizalom hiányos voltam. Mára már minden rendben. ;)
Azért csinálja ezt veled, mert látja rajtad, hogy ez bánt téged, vevő vagy rá, tehát megteheti veled. Ő az erősebb.
Mi lenne, ha odacsapnál az asztalra és végre FELELŐSSÉGTELJES NŐVÉRKÉNT élnél? Nehogy már ő dirigáljon, meg azt csináljon veled, amit akar! Szabd meg a határokat, te vagy az idősebb. A te felelősséged, hogy neveld addig, míg szüleid dolgoznak.
Addig fog basztatni téged, amíg hagyod!
Hát nézd. Nem norámlis, hogy folyamatosan minden nap egész nap rádbízzák a kistesód. Az meg teljesen normális, hogy nem bírsz vele. Az lenne a csoda, ha bírnál. Ez a helyzet senkinek sem jó, se neked, se a tesódnak. De gondolom a szüleid sem jókedvükben osztották be így, hanem kényszerhelyzetben vannak (vagy felelőtlenek, de a te szempontodból ez ugyanolyan rossz).
Szóval szerintem vidd le a lécet magadnak. Minden olyan nap, mikor a nap végén az öcsi is életben van, meg te is, az sikeres nap, és beírhatsz magadnak egy piros pontot.
De ha ennél többet sikerül elérned, az extra jó. Vajon mivel tudnád a kistesót lefoglalni? Nézz körül a neten, van egy csomó ötlet. Akár itt a gyereknevelés kategóriában is kérhetsz tippeket. A legjobb az lenne, ha egy barátnőd anyukáját kérnéd meg, hogy egyszer jöjjön el segíteni gyereket vigyázni, mert abból is sokat tanulhatnál a hogyanról.
Persze mivel te is gyerek vagy ebben a helyzetben, sokmindenben nem te döntesz. Tehát megkötött kézzel kell keresned a megoldást. De ha keresed, akkor jó eséllyel ki tudsz találni valamit, amitől legalább egy kicsit jobb lesz. Aztán még valamit és így tovább.
Amit eszel, az sajnos nagyon-nagyon rossz így. Jó lenne, ha el tudnál feletkezni a hízás félelméről. Neked most nem az a legnagyobb bajod, hogy esetleg meghízol. Erőltetned kéne, hogy mindenből többet egyél - kivéve a csokit, édességet. De azt persze nem tudom megmondani, hogy amíg nem kapsz pszichológustól segítséget, addig meddig fogsz tudni eljutni.
"Mások pedig nem értenek meg."
Ó, dehogynem, a legtöbb nővér/báty átmegy ezen.
Az a gond, hogy hagyod magad. Meg, hogy nem foglalkozol vele. Azért piszkál, mert egyrészt a kisebb gyerekek ilyenek (készülj fel, ez még évekig így lesz), másrészt, mert unatkozik. Próbálj meg közösen játszani vele, elterelni magadról a figyelmét. Addig sem piszkál, amíg elvagytok. Ha pedig mégis, akkor ne hagyd magad. Meg ne üsd, mert felesleges, de nyugodtan kiabálj rá, ha így is, úgy is te leszel a hibás (mindig, MINDIG a legidősebb a hibás, mert "neki lehetne már annyi esze"), akkor már legalább benned se maradjon bent a stressz.
De az nem megoldás, hogy nem eszel, attól nem változik semmi.
Én régen azért nem ettem, mert minden kis Sz*rságon stresszeltem. Ezek miatt folyton hányingerem volt. 4 kg-t fogytam három hét alatt. Szörnyű volt. Nem bírok, komolyan, nem bírok hízni. Volt egy fertőzésem ami miatt még 1.5 kg-t fogytam. Azóta egy dkg-t híztam. Pedig eszek. Nálad százszor többet.
Mennyit fogytál amióta ezt a diétát tartod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!