Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy lehet a legolcsóbban...

Hogy lehet a legolcsóbban kihozni a havi étkezésünket úgy,hogy még nagyjából diétás/egészéges is legyen?MEnnyi a minimum havi összeg?

Figyelt kérdés

Alig keresek valamennyi pénzt...kajára jelenleg maximum havi 30 szeeretnék költeni szóval napi 1000ft. Később tudnék 50-et is.

Mivel nagyon nem értek hozzá így sajnos heti 15 is elmegy gyakran az ételre,mert összevissza vásárolok dolgokat a boltban és hó végére kb nulla ftom marad így.

Senki nem támogat anyagilag úgyhogy valamit ki kell találnom. Annyi,hogy húst nem eszem egyáltalán,halat sem. Minden mást megeszek. Ötletek és tippek? Vegyek 1kg kenyeret és vajat gondolom az jó lesz mindennap reggel/este. Ebédre kellene valami táplalóbb dolog amit tudok enni rendszeresen én szeretek ugyanazt enni amúgy..

2020. júl. 7. 09:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok! Akkor azt a bejegyzésem vissza-szívom, írok néhány húsmentes kaját neked.

A rántott zöldségfélék persze, és a rántott tojás maradhat.

Karfiol pörköltként sokkal kiadósabb, mint rántva, vagy rakottan: ugyanúgy mint bármely pörkölt, a végén tejföllel behabarod, hogy egy kissé sűrűbb leve legyen. Rizzsel, vagy tészta körettel. Imádom.

Gomba pörkölt is kiadós.

Cukkinit (bármely tökfélét) megpucolod, hosszába felcsíkozod, teflon edényben láng fölött, vagy hőálló edényben be a mikróba, hogy egy kicsit kisüljön belőle a víz = főtt tészta, erre jöhet feltét, túrós tészta, sajtos tészta, krumplis tészta

Paradicsomos káposzta: fehér káposztát rövid sós vízben, kis vöröshagymával, őrölt köménnyel sóval megfőzöd. Külön szoktam a paradicsom mártást is megfőzni sűrített paradicsomból, majd a kettőt összeforralom. Kevéske cukrot bele ízlés szerint.

Szója granulátumból, ill. akármilyen zöldségből lehet fasírozott, és vagy kisütöd olajban, vagy szintén megfőzöd és lesz belőle paradicsomos húsgombóc.

Igaz, hogy egyelőre nagyon drágák a zöldségek, de azért ha valahol belefutsz 1-1 akciósba, akkor abból be tudsz spájzolni.

Lecsó, paprika helyett mehet bele bármilyen zöldség, tökféle és ha kész, a lábas közepén fakanállal csinálsz 1-2 szabad helyet, oda ütsz tojást, szépen megfő/megsül, a sárgája folyós marad.

2020. júl. 7. 14:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

-Munkahelyi menzán általában olcsó szokott lenni az étel, anyukám onnan szokott nekem hozni nekem ebédet a nyári szünet alatt😊

-Kínai büfékben is olcsó dolgokat lehet venni, 2-en max 1500-ért meg szoktunk ebédelni, úgy hogy utána pár óráig nem vagyunk éhesek. Ha nem eszel húst, akkor köretet még mindig tudsz venni, ha nincs nagyon időd főzni sem, esetleg csak nem akarsz mosogatni :/

-Igen, láttam valaki írta hogy vegyél rizst, én még a tésztát ajánlom mellé, mert (szerintem) finom, sokféleképpen és gyorsan lehet készíteni.

-Krumplit is vehetsz, az sem olyan drága. Beteszed a mikróba 15-20 percre, utána ketchupot, esetleg vajat is ehetsz hozzá

-Ebédre ehetsz sóskát, spenótot tojással, krumplival.

-Ha csinálsz krumplit, szét"trancsírozod", és elkevered tésztával, kész is a krumplistészta.

-Levest is könnyen csinálhatsz, abba is mehet a tészta/rizs +krumpli variáció, hogy laktató legyen.

-Tejbe gríz/rizs-t is csinálhatsz akár.

-a borsófőzelék is hamar megvan

-Ebédre, reggelire és vacsira is ehetsz rántottát magában, vagy akár kenyérrel.

Remélem.segítettem, mert nem olvastam el a többi kommentet😬😊

2020. júl. 20. 22:41
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi! :) Jövőhónaptól több lesz a fizum így kajára is marad több pénzem. Bár gyéb kiadásaim akadtak így továbbra se szeretnék sok pénzt ételre költeni :D De eddig egész jól haladok a kaja kiadás minimalizálásával,burgonyát veszek és azt szoktam elkészíteni ebédre fél kg,be a sütőbe nagyon szeretem :) és 1kg krumpli kb 200ft. Néha veszek mirelit pizzát is az 700ft körül van spar,cba fajta az is olyan nekem,hogy kb egésznapi kajának elég 1000-1100 kalória egy ilyen, reggel kávé ,estefele piritóst csinálok,van lefagyasztva toast kenyerem ,de néha reggelire is plusz van tojás,szóval rántottával még jobb. Eszek mellé kevés zöldséget is,fél paprikát ,fél paradicsomot.

Tésztát is be fogok szerezni azért,de én inkább eszem a krumplit :) láttam ,hogy kfc-ben kapható rizs 300-500ft-ért szerintem én azzal is ellenék fél napot hozzá öntök babot pl és tök jó kaja nekem :D

Néha veszek sajtot + hamburger bucit és kész is a hambim ,az is leosztva kb 500ftból kijön.

2020. júl. 21. 07:46
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

12. vagyok, mint írtam

, a kínaikban is kB 300-500 forint a köret magában, lehet kicsi-nagy adagot venni, van pirított tészta, az kB olyan mint amit te veszel a (pl) Tescoban, csak van rajta valami szósz amitől 'kínais' lesz. A másik tészta a rizstészta, az nem sokban hasonlít a szimpla tésztára. Szóval kínaiban, kfcben stb. vehetsz valami olcsó köretet, otthon csinálhat hozzá mondjuk zöldséget (pl megfőzöd (vagy micsinálod) a cukkinit) és kész is a menü

Vagy a Budaörsi Tescoban (máshova nem járunk) lehet kapni komplett, hűtött menüket, (pl lassan, rizs lecsószerűséggel, stb) amit már csak a mikróba vagy sütőbe kell berakni pár percre, azokat is ajánlom figyelmedbe

Vagy ha már veszel fagyasztott pizzát, vehetnél rántott sajtot is

Vagy lehet kapni (szintén fagyasztott) pl szilvás gombócot.

2020. júl. 21. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!