Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » SOS.Ételintolerancia teszt...

SOS.Ételintolerancia teszt érdemes? Intoleránciát okozó anyagokat elhagyók mit tapasztaltak?

Figyelt kérdés

Nekem konkrétan a bőröm érzi még 30évesen is azt, hogy tinikoromat élem(kicsit erősebb volt a tesztoszteron szintem, de az fog.gátlóval most jó értékben van). Újkeletűleg meg 1 éve piros foltok is jelennek meg rajtam.

Plusz gyerekként emlékszem mindig szúrt a hasam..későbbtől meg érzékeny, zörgős emésztésem van.

Hány paneles vizsgálatot érdemes, illetve mennyire megbízható?

2020. jún. 25. 14:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Végül csak laktóz és cöliákia(glutén)t teszteltettem, mivel a 46panelesből a harmadát nem is fogyasztom. Mindkettő negatív lett -.-

..talán tejfehérjét nézetek még valamikor.

Neked diéta már érezhető eredményt hozott?

2020. aug. 14. 15:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Ahaa értem. De ugye laktózra kilégzéses vizsgálaton voltál? Cöliákiára IgA teszten? Mert lehet nem ártana mellé mégegy pl IgG is, mert van akinek az IgA nem mutat ki eltérést úgy tudom..

tejfehérjét szintén vérből nézik meg.

Hát kb 3 hete kaptam meg az eredményem, fokozatosan lettem jobban 2 héten át már, de most a napokban megy a hasam, nem tudom beettem-e valamit vagy összefügg-e ezzel. Mindenesetre elmegyek dietetikushoz, mert még hiba csúszhat a diétámba.. De nagyon remélem nincs más baj a háttérben.

Amúgy ha semmi érzékenységet nem találsz így, még allergia teszt érdemes lehet, bár az nagyon hirtelen és erős tüneteket is okoz, azt nagyon észre szokták venni. Sajna IBS is lehet, az már szinte népbetegség, nem tartom kizártnak nálam sem, mert az stresszel van összefüggésbe.

Valami jó minőségű probiotikumot szedsz kúra szerűen? Vagy azóta tünetileg hogy vagy, emésztőrendszeri tüneteid nincsenek?

2020. aug. 14. 16:01
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát kitapasztaltam mitől nem zörgök nagyon, aztán azért is elég szűk körből táplálkozom:S..

Laktózt is vérből nézték. Neten olvasgattam előtte, én is ilyen komolyabb dolgokat láttam teszt gyanánt, de bent azt mondták így lehet...

IBS egyébként elég valószínű nálam, de most kifejezetten a bőröm miatt kezdtem kutatni.

Valószínű azt fogom csinálni, hogy megpróbálok ráállni tiszta ételekre(eddig se voltam igazán szemét evő, de tápanyagokra nem figyeltem igazán.

A többit meg lelkiekben :D igyekszem megoldani, aztán majd úgyis ráérzek mit kíván a szervezetem. ..elvileg tökéletes működésre képes a szervezetünk, testünk. Tehát bármilyen betegség, allergia, intolerancia is kiiktatható tudatalatti rendbehozásával. Ez már lehet itt sok megjegyeznem, de én úgy vélem ez valóban így lehet.

2020. aug. 14. 18:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez nem hinném hülyeség, nekem erről folyton beszél párom édesapja. Ő nagyon otthon van ilyen öngyógyító témákban, meg a stressz káros hatásairól szokott beszélni, hogy valóban nagyon sok minden fejben dől el és hozzáállásban.

Ebben biztos van valami, mert rengeteg embernek a hasára megy egy idő után az ideg, megy tőle a hasuk, érzékenyebbek lesznek bizonyos kajákra stb. meg ezért van ennyi IBS-es ember szerintem, sajnos a mai életmódunkkal jár. Szóval ő is szajkózza belém, hogy pozitívan álljak hozzá, ne féljek és tegyem magam rendbe, mert szerinte fix hogy lelkiekben van a gond és nem engedem ezt el.

Én is kitapasztalós fázisban vagyok, de ez nagyon sokaknak ilyen, azoknak is akiknél diagnosztizálva van intolerancia - mint ahogy nálam is - egy barátnőmnél laktóz derült ki, több hónap mire helyreáll belőle a bélflóra és neki előbb kiderült már mint nekem, mégis mai napig nem tünetmentes.. Nála is IBS-t is mondtak az elmondottak alapján. Kísérletezik mit nem bír, meg probiotikum kúrán van, de rengeteget stresszelt, míg nem derült ki mi baja van.

2020. aug. 14. 22:50
 15/15 A kérdező kommentje:
Sok sikert, jó egészséget, biztosan meglesz az eredménye. (Többek között Joe Dispenza is tanítója a "stressz kapcsolók" kiiktatásának. A múltból elraktározódott sémák érvénytelenítése. Autonóm idegrendszer egyensúlya. Átprogramozás:)
2020. aug. 16. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!