IResek sorstarsak! Ki mennyi chval kezdte a dietat?

80-85 g körül.
Majdnem 16 hónap, -49kg eddig.😊
Nem teljesen értem hogy IR- el ami konkrétan szénhidràt intolerancia, miért a 240g ch. ( Azon túl, higy ha ezt orvos mondta akkor szimplàn nem ért hozzà. Én annó még 160-120 grammal se fogytam. ( Orvos àltal 160- ra voltam fogva)
Magamtól jàrtam utàna, hogy valójàban àllapotfüggő, ki mennyivel tud fogyni, így csökkentenem kellett. Most màr szuperül érzem magam 170- ről 121 kgra fogytam. 65 a cél. ja , még eltart majd pàr évig.

Akkor koplalsz a diétàval ha energiàt nem viszel be eleget. Az nem csak szénhidràt lehet. A dokid tényleg nem ért az IRhez. Energiàt nem csak szénhidràtból lehet nyerni, hanem pl zsírból is, de a zsírok nem emelik az inzulinszintet, a szénhidràt viszont igen.
Szerintem ne erőltesd a sok szénhidràtot, teljesen ki fog merülni a hasnyâlmirigyed és cukorbeteg leszel.

De pont ezt írom, hogy hülyeséget mondott az orvosod, hogy az energiabevitel fele, meg 40% ch kell legyen. Ez nem igaz. Max egészséges anyagcseréjű embernél.
De Ir mellett Bőven elég 15-20% is ch-ból.😊Az IRnek mindenképp jót tesz.

Igen IRes vagyok. Zsír alapú az étrendem.
120-125g fehérje,
80-85g szénhidràt,
160-180g zsír.
Igazàból csak pàr hétig szàmolgattam konkrétan, és azt az étrendet tartom azóta is. Nekem ennyi az energiaigényem. Ezzel fogytam eddig 49 kilót.
Ha a zsírbevitelem ugyanannyi lenne mint a ch akkor nagyon kevés lenne az energiabevitelem, éhes lennék stb.
Ha a szénhidràt lenne ugyanannyi mint a zsír akkor meg én nem fogyok. De amúgy nem is hiànyzik a sok ch, teljesen elég amit eszem. Sokkal jobb most, mint anno.
Szerintem ki kell tapasztalnod, mi neked a legjobb. Próbàld a cht csökkenteni 100 g alà, zsír meg, amennyi jólesik, ne félj tőle, ne kerüld, adj időt ennek és meglàtod hogy alakul. Fehérjéből is fogyassz bőven!
Probaltam mar, igaz meres nélkül. Akkor csak a cht csokkentettem 100gra, a tobbibol pedig szemre igyekeztem sokat. En akkor rosszul voltam vagy 2 hetig :(
Te szedsz még gyogyszert? Nekem mondta doki, hogy a gyogyszer mellett nem szabad lecsökkenteni a cht, mert rosszul leszek. Ezert felek egyébként a kiserletezestol. Gyógyszert meg sose irtak fel.
Gondolom ha 49kgot fogytal (amihez amugy gratulalok!!) Akkor te se kis sullyal kezdted, probaltad az elejen a ch alapút? Sikertelennek erezted ezert valtottal? Vagy rogton igy kezdted? Valaki ajanlasara,vagy olvastal rola es az alapjan? Bocs sok kerdest, es koszi az eddigi valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!