Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » IResek sorstarsak! Ki mennyi...

IResek sorstarsak! Ki mennyi chval kezdte a dietat?

Figyelt kérdés
Nekem 2000kcal es kb 240g ch korul kene ennem. Az baromi sok. Ezer eve dietazom kisebb nagyobb megszakitasokkal. Most epp egy nagyobb megszakitas vegen vagyok,es kovetelesen dokohoz mentem mert rosszul ereztem magam. Ennek 1 hete. De en ugy erzem magam mint aki minden nap telizabalja magat. Tartva a makrokat. Mas is vetartotta ezt igy? Van rajtam felesleg, sokat kene fogynom. Eszembe sincs koplalni, de ezt a lo tul oldalanak erzem. Elismerem dokim szaktudasat,de nem lehet h nekem ez akkor is sok?
2020. jún. 22. 14:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
100 gramm.
2020. jún. 22. 14:53
 2/13 anonim ***** válasza:

80-85 g körül.

Majdnem 16 hónap, -49kg eddig.😊

Nem teljesen értem hogy IR- el ami konkrétan szénhidràt intolerancia, miért a 240g ch. ( Azon túl, higy ha ezt orvos mondta akkor szimplàn nem ért hozzà. Én annó még 160-120 grammal se fogytam. ( Orvos àltal 160- ra voltam fogva)

Magamtól jàrtam utàna, hogy valójàban àllapotfüggő, ki mennyivel tud fogyni, így csökkentenem kellett. Most màr szuperül érzem magam 170- ről 121 kgra fogytam. 65 a cél. ja , még eltart majd pàr évig.

2020. jún. 22. 22:22
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 100 g volt a maximum. A 240 g elég soknak tűnik, hány kiló vagy?
2020. jún. 22. 23:22
 4/13 A kérdező kommentje:
108 vagyok, es 30 kg minusz cel... en sem ertem, de meggyozoen magyarazta, hogy a bevitt kcal legalabb 45%a legyen ch. Kulonben koplalaok nem fogyok dietaval
2020. jún. 23. 07:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor koplalsz a diétàval ha energiàt nem viszel be eleget. Az nem csak szénhidràt lehet. A dokid tényleg nem ért az IRhez. Energiàt nem csak szénhidràtból lehet nyerni, hanem pl zsírból is, de a zsírok nem emelik az inzulinszintet, a szénhidràt viszont igen.

Szerintem ne erőltesd a sok szénhidràtot, teljesen ki fog merülni a hasnyâlmirigyed és cukorbeteg leszel.

2020. jún. 23. 07:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Bocsanat, azt nem irtam ugyan,nyilvan nem caak cht kell ennem :) csak napi szkseges kcal fele ch legyen.
2020. jún. 23. 09:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

De pont ezt írom, hogy hülyeséget mondott az orvosod, hogy az energiabevitel fele, meg 40% ch kell legyen. Ez nem igaz. Max egészséges anyagcseréjű embernél.

De Ir mellett Bőven elég 15-20% is ch-ból.😊Az IRnek mindenképp jót tesz.

2020. jún. 23. 10:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! IRes vagy gondolom te is. Te hogyan osztod el a többit? Mondjuk, ha oke, leviszem cht kb 20%ra. Honnan tudjam, hogy jo aranyban osztom el a zsir es feherje aranyt? Mert ugy todom pl, hogy a zsir es ch arany sosem egyezhet. Vagy zsirosabb alapu,vagy ch alapu dieta a jo.
2020. jún. 23. 16:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen IRes vagyok. Zsír alapú az étrendem.

120-125g fehérje,

80-85g szénhidràt,

160-180g zsír.

Igazàból csak pàr hétig szàmolgattam konkrétan, és azt az étrendet tartom azóta is. Nekem ennyi az energiaigényem. Ezzel fogytam eddig 49 kilót.

Ha a zsírbevitelem ugyanannyi lenne mint a ch akkor nagyon kevés lenne az energiabevitelem, éhes lennék stb.

Ha a szénhidràt lenne ugyanannyi mint a zsír akkor meg én nem fogyok. De amúgy nem is hiànyzik a sok ch, teljesen elég amit eszem. Sokkal jobb most, mint anno.

Szerintem ki kell tapasztalnod, mi neked a legjobb. Próbàld a cht csökkenteni 100 g alà, zsír meg, amennyi jólesik, ne félj tőle, ne kerüld, adj időt ennek és meglàtod hogy alakul. Fehérjéből is fogyassz bőven!

2020. jún. 23. 20:59
 10/13 A kérdező kommentje:

Probaltam mar, igaz meres nélkül. Akkor csak a cht csokkentettem 100gra, a tobbibol pedig szemre igyekeztem sokat. En akkor rosszul voltam vagy 2 hetig :(

Te szedsz még gyogyszert? Nekem mondta doki, hogy a gyogyszer mellett nem szabad lecsökkenteni a cht, mert rosszul leszek. Ezert felek egyébként a kiserletezestol. Gyógyszert meg sose irtak fel.

Gondolom ha 49kgot fogytal (amihez amugy gratulalok!!) Akkor te se kis sullyal kezdted, probaltad az elejen a ch alapút? Sikertelennek erezted ezert valtottal? Vagy rogton igy kezdted? Valaki ajanlasara,vagy olvastal rola es az alapjan? Bocs sok kerdest, es koszi az eddigi valaszokat!

2020. jún. 24. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!