Mit csinálok rosszul az étkezésben, illetve hogyan tudnék elindulni egy egészségesebb irányba ételallergiával?
18 éves lány vagyok. Évek óta próbálkozom egy egészségesebb étrend kialakításán, leszoktam az üdítőkről, édességet is ritkán eszek. Ám a bukkanó: ahogy próbáltam átállni a cukormentes élelmiszerekre, kiderült, hogy érzékeny vagyok az édesítőszerekre. Az utóbbi hetekben, hónapokban pedig egyre valószínűbb, hogy laktóz érzékeny is vagyok. Amikor nem eszek tejes dolgokat, olyankor semmi bajom.
Nagyon szeretek mozogni, szeretnék egy szálkásabb testet, de mindig elakadok, mert amiket interneten nézek, hogy edzés előtt, után enni kell és miket, hát egyik sem telít el és kb már minden egészséges receptet kipróbáltam, de farkas éhes maradok utána addig amíg be nem vágok egy nagy tál tésztát vagy pár péksüteményt.
178 cm és 60 kg vagyok. Nem fogyni szeretnék, hanem izmosabb test a cél. Nagyon sok cikket elolvastam és videót megnéztem már az egészséges életmóddal kapcsolatban, de valahogy nem értem az egészet, tudna valaki segíteni ebben nekem?
Ezzel a súllyal nem szálkásítanod kellene, hanem tömegnövelő étrenddel és megfelelő edzéssel izmot felszedni. Írtad is, hogy nem fogyni szeretnél, a szálkásítás viszont fogyást jelent.
Mit olvastál, miket kell enni edzés előtt, után? Mi az, ami nem telít el? Nem hiszem el, hogy csak lisztes ételekkel tudsz jóllakni.
Ha érzékeny vagy a laktózra és az édesítőszerekre, akkor ne egyél ezeket tartalmazó élelmiszereket. Mivel a súlyod miatt nem kell aggódnod, nyugodtan használhatsz mézet édesítésre. Vagy ha édességre vágysz, ott vannak a gyümölcsök, azok is egészségesek. Csinálhatsz belőlük turmixot (én kókusztejet használok hozzá), sütikbe, zabkásába, egyéb édes ételekbe is teheted őket (cukor helyett is), rengeteg lehetőség van. Ehetsz aszalt gyümölcsöket is, nekem a füge a kedvencem (ezekből nem érdemes sokat enni).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!