A puffadás miatt nem lapos sose a hasam?
Szinte minden étkezés után (ha keveset eszem, pl. egy almát, vagy ha egy rendes ebédet, akkor is) szörnyen fáj a hasam, és úgy érzem, puffadok. Ha iszom, olyankor is egyből ilyen "nagy" lesz a hasam. Pedig alapvetően vékony vagyok, egészségesen étkezem, sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, naponta edzek, de a hasam az sose lapos, mindig így lóg vagy kidudorodik. Közben meg ha befeszítem, érzem alatta rendesen a hasizmot.
Miért lehet ez? Hogy minden kajától fáj a hasam, és erősen puffadok? Kezd idegesíteni.
Az, hogy kidudorodik a hasad, teljesen normális, ha van benne étel, márpedig ha minden nap eszel, akkor van benne, előző napról is.
A hasfájás, puffadás viszont nem az - ezt okozhatja ételintolerancia, -allergia, felborult bélflóra pl. stressz, nem megfelelő táplálkozás, gyógyszerszedés miatt. Menj majd el kivizsgálásra, addig ihatsz gyógyteákat, szedhetsz probiotikumot. Vezess táplálkozási naplót, nagyon hasznos.
Gyenge gyomorsav miatt?
Kaja előtt 10 perccel egy kevés só (tiszta só!, patikából) nyalás, pici vízzel. Édeset és szénsavasat kerülni kellene pár napig.
Részemről három napig kínlódtam előtte, mire rájöttem, hogy nem lehet se tejtől, se cukroktól. Már az első nap, amikor kipróbáltam, jobban éreztem magam. Azóta egyre jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!