Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi okozhatja ezt?

Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés

Néhány hete már szinte folyamatosan tartó puffadásom van, néha egy-két nap jobb, de mindig visszatér. Főleg evés után vettem észre, ilyenkor kicsit görcsöl is, és többnyire utána hasmenésem is van, de nem mindig. Ezután jön 2 nap keményebb széklet, ami viszont eléggé fura szagú (egyébként a hasmenés is fura szagú) majd újra jelentkezik a hasmenés. Ez megy körbe.

Vért nem tapasztaltam benne, egyébként meg jól vagyok nem fogytam le, mozgok is. Nem találtam összefüggést az ételekkel eddig, talán laktóz érzékenység lehet, de ritkán iszom tejet, akkor is keveset csak...

Talán a sok stressz sem segít a dolgon.

Mi mástól lehetnek még ilyen tünetek?

Nyilván orvoshoz fogok menni, de jelenleg csak súlyos esetekkel foglalkoznak, remélem azért addig nem fajul.

Előre is köszönöm.

2020. ápr. 25. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Epeproblémáid sose voltak?
2020. ápr. 25. 21:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Eddig nem vettem észre, bár azelőtt is néha nehéz ételektől - pl. pizza - volt hasmenésem. Azt is hozzátenném meg hogy elég sokat böfögöm, legalábbis többet mint azelőtt. Miből tudnék rájönni hogy az epével kapcsolatos?
2020. ápr. 25. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem mindig jár fájdalommal az epekő, de általában az jobb oldali borda alatti, fájdalmat okoz. Nekem is van epe problémám, de legtöbbször csak a gyomrom jobb oldala fáj, néha hányingerem van. Úgy is lehet epe panaszod hogy nincs kő. Nálam zsíros étel okozza pl sajt, néha hagyma is előhozza. Hajlam is lehet.

Valamilyen intolerancia is lehet. Ha nem tudod megemészteni az ételt az produkáljat ilyen tüneteket. Figyeld meg, hogy milyen étel után van ilyen. Kenyér, tojás, paradicsom stb. A háziorvosom is ezt mondta először, nem igazán akart ételintolerancia vizsgálatra küldeni. Végül magamtól mentem fizetősre mert meguntam. Kiderült egy-két dolog, és észrevettem hogy pont azoktól az ételektől puffadok. Nálam enyhe, de ha súlyosabb akkor az járhat hasmenéssel, hasgörcsel. Ez csak egy tipp persze, az orvosnál több kiderül majd.

2020. ápr. 27. 12:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, amint lesz rá lehetőség elmegyek orvoshoz, de egyelőre csak súlyos eseteket vizsgálnak ki.

Már pár napja jegyzetelem mikor mit eszem, és milyen volt utána. Szedek probiotikumot, köményteát iszom, próbálok könnyen emészthető ételeket enni, remélem nem lesz rosszabb. Mi mást tehetnék még?

2020. ápr. 27. 13:31
 5/8 anonim ***** válasza:
A köményteáról azt olvastam valamikor és valahol, hogy téves hiedelem az u.n. szélhajtó hatása (vagyis segít eltávolítani a belekben keletkező gázokat). Állítólag valójában ingerli a beleket, ezért okoz fokozott bélmozgásokat, ami meg természetszerűleg együtt jár a fokozott szellentésekkel, mert a fokozott perisztaltikus mozgás mellett a bél perisztaltikus pumpaként működve levegő szív be a gyomorból, amit aztán a kijárat felé tolva kiürít.
2020. ápr. 27. 13:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Lehet igazad va, bár nálam nem használt eddig semmit sem a köménytea. Rosszabb sem jobb nem lett eddig. Pár napja fel vagyok puffadva főleg evés után, de nem múlik teljesen el még éjszakára sem, azonkívül jelenleg más tünetem nincs.
2020. ápr. 27. 19:53
 7/8 A kérdező kommentje:
A puffadás már elmúlt, de pár napja a jobb alhasamban érzek kis fájdalmat, nyomó érzést. Már voltam orvoshoz, várom az eredményeket. Valakinek volt hasonló?
2020. ápr. 30. 13:50
 8/8 anonim válasza:

Gyenge gyomorsav miatt?

Kaja előtt 10 perccel egy kevés só (tiszta só!, patikából) nyalás, pici vízzel. Édeset és szénsavasat kerülni kellene pár napig.

Részemről három napig kínlódtam előtte, mire rájöttem, hogy nem lehet se tejtől, se cukroktól. Már az első nap, amikor kipróbáltam, jobban éreztem magam. Azóta egyre jobb.

2020. jún. 30. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!