Mi okozhatja azt, hogy nem bírom a vastablettát? Iszonyatos hasfájást okoz, bővebben lent.
Eddig ahányszor mentem vérvételre, a vasam mindig egy picikét alacsony volt, a határérték környékén.
Picit fáradékonynak is éreztem magam az elmúlt időkben, így gondoltam, veszek vaspótló készítményt - bár egyébként igyekszem odafigyelni, hogy egyek elég olyan ételt, ami magas vastartalmú, de nem árthat a plusz.
A helyzet az, hogy brutális hasfájást okoz minden hasonló készítmény nálam. Vagyis eddig háromféle tablettát és kétféle pezsgőtablettát próbáltam, mindegyiknél ugyanaz - egy-két napig semmi, majd utána elkezd égni és görcsölni a gyomrom. Ha abbahagyom a készítmény szedését, másnapra vagy legkésőbb harmadnapra nyom nélkül elmúlnak a panaszaim.
Semmilyen más tablettánál nem tapasztaltam hasonlót (szedtem már többféle vitamint, magnéziumot, illetve ugye alkalmanként az orvos által felírt gyógyszereket, de egyik se okozott még enyhe tüneteket se).
Vastartalmú élelmiszerek közül a bármiféle hús enyhe rosszullétet okoz, a többi (gabonák, hüvelyesek, tojás, stb.) semmit.
Ilyet tapasztalt már más is? Miért készít ki ennyire egy sima vastabletta? Mi okozhatja?
Ha nem orvos mondta, hogy szedjél vasat, akkor ne szedjél. Hatással van a bélrendszerre. Általában szorulást okoz.
Úgyhogy ez pont az, amit nem lehet csak úgy szedni.
Ha legközelebb mész orvoshoz, akkor mondd el neki. És ha valóban szükség van vasra, akkor majd ő elmondja, hogy milyen formában lenne jó, vagy mit lehet tenni, hogy ne legyenek ezek a tünetek.
Minek szeded? Ha orvos írja fel, akkor szólni kell, és ír fel másikat, rengetegen érzékenyek rá.
A recept nélkül kapható készítményekben nagyon kevés vas van, mivel eleve kevéssé hasznosul teljesen felesleges szedni.
Szorulást? Nálam hasmenést okoz. :)))
Nem szedem akkor, nem ragaszkodok hozzá, egyszerűen kíváncsi vagyok, furcsa ez, hogy csak ez okoz tüneteket, és vajon miért lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!