Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Muszáj a zabot megfőzni?

Muszáj a zabot megfőzni?

Figyelt kérdés
Az egyik multi saját zabtermékén az van, hogy 3 percig főzni vagy mikrózni kell a zabkását(számomra így undorító a végeredmény). Én korábban más zabokat sosem főztem elő. Simán vízzel szoktam összekeverni és tejsavófehérjével shakerben, puhulni hagyom és utána fogyasztom. Lehet főzés nélkül bármi nem kívánatos parazitát pl galandféregpetét bevinni, vagy biztonságos a zab fogyasztása főzés nélkül is? Már gyárilag előkezelve van?

2020. ápr. 16. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Főzni kell vagy áztatni egy éjszakát. Nincs előkezelve, de nyilván a gyártásnál ellenőrzik, ne kerüljön bele semmilyen szennyező anyag.
2020. ápr. 16. 11:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Én sem szoktam megfőzni. Este felengedem folyadékkal és berakom a hűtőbe, reggelre megpuhul. Nem szeretem főzve mert trutyis állaga lesz.
2020. ápr. 17. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, de érdemes, mert könnyebben emészthető főzve, de legalább beáztatva.
2020. ápr. 17. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Na itt szerintem fontos tisztázni a zab és a zabpehely közötti különbséget. A sima hántolt zab, az nyers és a gabonák nem ehetőek meg nyersen. A zabpehely az nem nyers, mert ahogy a zabot pehellyé alakítják, úgy közben gőzölik is. Tehát a zabpehely ehető főzés nélkül is.

Összegezve: ha nem akarod megfőzni a zabot, akkor zabpelyhet vegyél és ne sima zabot.

2020. ápr. 19. 00:02
 5/5 A kérdező kommentje:
4/4 Igen, zabpehelyre gondoltam. Ezt nem tudtam, köszi szépen, és mindenki másnak is! Egyébként miért nem ehetőek nyersen a gabonák? ...ha esetleg még látnád ezt a kérdést...
2021. ápr. 8. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!