Tápértéknél a kalória vagy a cukortaratlom a döntőbb? Ha alacsony a kalóriája, de magas a cukra valaminek, akkor? Hízlal vagy nem?
Figyelt kérdés
Hozok egy példát: van egy (létező) joghurt, 100 g-ra 94 kalóriája van és 12 g cukra. Szerintem abban egyetérthetünk, hogy az előbbi az átlaghoz, más ennivalókhoz képest alacsony, utóbbi viszont magas. Egészséges-e ez és az ehhez hasonló tulajdonságú táplálék?2020. ápr. 8. 22:27
1/2 anonim válasza:
Ha egészségesen akarsz enni, inkább a cukrot kell nézni, ha fogyni, akkor mindkettőt. Nyilván a kalória számít inkább utóbbi esetben, de egyrészt egészségtelenül fogyózni nem érdemes, másrészt minél inkább cukor az a kalória és nem fehérje, zsír vagy lassú felszívódású szénhidrát, annál hamarabb éhezel meg utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!