Hízni szeretnék, de nem tudok! Mit tegyek?
Nem fogsz a sok evéstől hízni, bár picivel nehezebb voltam hasinló problémám volt nekem is.
Egyél normálisan és egészségesen, és edz mellé, csak ez fog a kiállásodon javítani, de ez javítani fog.
Én úgy edzek, hogy egy 12 oldalú dobókockával dobok, és ahányat dobok, annyiszor 10 ismétléssel végzek el egy edzést.
Pl 8-as dobásnál nyolcvan fekvő.
De kezdésnek hat oldalú kocka öt ös szorzóval is elég.
Fontos hogy a héten 2,vagy 3 pihenő napot tarts és egy nap csak egy testfelületet edz, úgymint csak felsőtest, csak törzs, csak alsó test, ezalól kivétel a heti egy nap kardió amikor az egész tested átmozgatod.
Be fog vállni :)
Fehérjében leggazdagabb alapanyagok: csirkemell, lazacból nem a füstölt szeletelt fajta (egyéb húsok is, de ezek a magas fehérjetartalom mellett zsírban, szénhidrátban alacsonyak, ha számít); tojás; tejtermékek, főleg túró, sajt; hüvelyesek, mint bab, borsó, csinálhatsz belőlük főzeléket, eheted köretnek vagy chilis bab is jó; valamint a fehérjeporok.
Ezekből aztán lehet variálni:
- csirke sütve/főve, mellé párolt zöldség, rizs (basmati, barna vagy jázmin) vagy akár édesburgonya
- hal sütve/párolva, fenti köretválasztékkal
- tejberizs fehérjeporral elkészítve, gyümölccsel szórva
- chilis babot már írtam
- fehérjés zabpalacsinta
- cottage cheese teljes kiőrlésű kenyérrel, esetleg újhagymával, paradicsommal vagy bármilyen hozzá illő zöldséggel
- túrókrémek: túrót elkeversz egy pici natúr joghurttal, hogy krémesebb állaga legyen, aztán ízesítheted gyümölccsel, pl. alma+fahéj, banán+keserű kakaó, vagy fűszerezheted is mondjuk olasz keverékkel, ha édes helyett inkább sósat ennél
- szendvicset is ehetsz továbbra is, minél több minőségi felvágottal (90%+ hústartalma legyen, sajnos az ára is ezzel arányosan nő) és közepes mennyiségű sajttal
- zabkása fehérjeporral vagy túróval elkészítve, gyümölccsel, esetleg keserű kakaóval/fahéjjal
stb.
Azért azt ne felejtsük el, hogy ha valakinek alapból rapid az anyagcseréje, annak nem javallott annyira az edzés!
Én is nekiálltam edzeni, ettem mellette ahogy szoktam és semmi nem változott maximum formásodtam, pedig nem csak saját testsúllyal edzettem. Ahhoz nekünk olyan mennyiségeket kéne enni ami szinte lehetetlen.. Kérdező! Azt tanácsolom, előbb legyél tisztában a napi kalóriabevitellel. Számold ki mennyit kell enned, hogy tartsd a jelenlegi súlyod és mennyit, ha növelni akarsz. Na most ha edzést is végzel, annál még többet kellene enned, mert elégetsz némi energiát. Ezt nagyon szigorú és nehéz étrenddel lehet csak tartani! Tehát ha belevágsz ezeket mind vedd figyelembe, mert én frankón még fogytam is anno edzéstől sajnos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!