Élesztő nélkül is egészséges a tészta?
Figyelt kérdés
Elfogyott az élesztőnk a koronavírus miatt. 150 g ásványvíz, 3 g élesztő, 30 g napraforgóolaj és 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt felhasználásával sütünk borsó vastagságú tésztát (180 °C-on, légkeverés nélküli alsó-felső sütésen, 13 percig). Csak az egészségünk fontos, finomnak lennie nem kell. Bátran kihagyható az élesztő? Ez a legfőbb táplálékunk, de sok mást is eszünk.#élesztő nélküli tészta
2020. márc. 20. 21:02
2/3 A kérdező kommentje:
Sok választ láttam már, de ilyen haszontalant még nem. Gratulálok! Ha esetleg kifejtenéd értelmes módon, megköszönném. Bár gondolom nem technikai jellegű korlátba ütköztél...
2020. márc. 20. 21:11
3/3 anonim válasza:
Egészség szempontjából kb. mindegy, van-e benne élesztő. A főtt tésztában, palacsintában, nokedliben sincs, mégis teljesen elfogadott ételek. A régi időkben a kenyérben sem volt élesztő vagy kovász, valahol még most is esznek ilyet (pászka). Ha nincs élesztőtök, készítsetek kovászt és azzal kenyeret, vagy pl. a fenti ételeket.
Egyébként pedig nem kell ahhoz lisztet enni, hogy egészséges legyél. Én pl. kifejezetten kerülöm, mert gluténérzékeny vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!