Miért nem egészséges a tészta?
"...a tészta nem egészséges..."
Írják egy kérdésben. Lehetőség szerint egzakt, objektív válaszokat várok. De nem mindenáron. :D
Semmilyen étel nem nélkülözhetetlen, bármelyik ételcsoport nélkül lehet élni, ezt már megmutatta a tapasztalat...
Nos, ez vitatott téma. S nem is mindegy, milyen tésztáról és melyik emberről van szó.
Sokaknak nem annyira jó a glutén, egyeseknek eleve a keményítő sem.
Olyan vészesen rossznak nem tartom a gabonákat, pláne a gluténmenteseket, de van, akinek érdemes kerülni őket, ha jól akarja érezni magát.
Azt nem tudom megítélni, hogy mennyi lehet az igazság abban, hogy a glutén hosszútávon árt, nem vagyok tudós meg semmi. Azt láthatjuk, hogy olyan durván nem igazán árthat, de jónak tartom, ha valaki figyel a teste jelzéseire s tuti nem jó túlzásba vinni a dolgot. Sokan szinte folyton gabonát esznek, azt egyértelműen rossz táplálkozásnak tartom.
De azzal sem értek egyet, amikor jóformán mindent ellenségnek állítanak be. Ha valakinek, nekem nem jó a gabona, de ettől még nem tartom automatikusan rossznak mindenki számára. Mert nem az. Még én is eszem, csak nagyon pici mennyiségben, ritkán és gluténmenteset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!