Kezdő vegetáriánus vagyok hogyan alakitsam ki az etrendemet?
Minek kezdesz bele olyanba, amiről még ennyi fogalmad sincsen??!
Divatból?
Szia. Én nem vega, hanem vagy vegán vagyok. Annyi a különbség, hogy én semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztok. Tehát se tejtermékeket, se tojást, se zselatint. Leírok neked pár ötletet, hogy kb miket szoktam enni nagyjából. Hátha ez segít picit. Már ha erre vonatkozott a kérdés.
Reggelik:
- zabkása gyümölcsökkel
- banánpalacsinta
- zöldturmix
- zabkeksz
Ebêd/vacsora:
- krumplipaprikás
- vöröslencse bolognai
- tofu rántotta
- grízes/káposztás/krumplis/mákos/diós tészta
- zöldségfasírt
- lecsó
Stb.. Nagyon sok variáció van. Csak írd be a keresőbe, hogy vegán/vega receptek
Ha arra voltál kíváncsi, hogy melyik makrótápanyagból mennyit egyél pl hogy mennyi fehérjére van szükséged és ezt hogy fedezd, arra az a válaszom, hogy ha eszel hüvelyeseket, magas fehérjetartalmú gabonákat (pl hajdina, quinoa) és mérsékelten olajos magvakat is. Akkor simán megvan a napi fehérjeszükséglet. A WHO 0,8 g fehérjét ajánl kilógrammonként. Ha 50 kg vagy pl, akkor pl csak 40 g fehérjére van szükséged. Ez simán megvan egy nap. Kaloriabazis.hu-n meg tudod nézni hogy mennyi fehérjét eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!