Ha felakarok készulni a karanténra, mit s mennyit érdemes ételből betankolni?
Hát akkor csak úgy egyszerre 70 ezerért vásárolt, de azóta megint vett néhány dolgot, azt mondja, 250 ezer Ft értékben van neki bespájzolva. Mondjuk ő arra készül, hogy akár egy évig is el legyen.
Én azért ennyire nem akarok a világ végére készülni, de amiket összeírtam magunknak, a vitaminokkal, kutyakajával együtt, bizony 150-200 ezer Ft és jó, ha 2-3 hónapig elég. (Mi 3-an vagyunk, egy kislányunk van, plusz 3 kutya, 3 cica.)
Élesztőt nem kapott az ismerősöm se az Aldiban, se az Auchanban. Mi még csak olyan 40 ezer Ft értékben tudtunk vásárolni, de összesen 7 doboz konzervet kapott a férjem, pedig venni akartunk vagy 40-et, de kifosztották az Auchant. Kézfertőtlenítős cuccok se kaphatók. Étel alapanyagok vannak.
Nekem még a tojás jutott eszembe és a krumpli. A tök is hónapokig eláll. Azért nem árt, főleg járvány idején, ha az ember zöldséget is tud enni, ha másként nem, sütve. Tényleg, van most tök szezon?
Sok időm nincs utánanézni, olaszországi híreket próbáltam keresni olasz oldalakon, egyet találtam, ott valami olyasmit írtak, hogy jelenleg 400 beteg van, abból 12 halt meg, 3 meggyógyult már, ha jól rémlik, 30-40-et ápolnak kórházban és kb. 270 fő az otthonában van karanténban. Arról nem találtam semmit, de az ismerősöm azt mondta, hogy akkor a saját városodból nem mehetsz ki és a közösségi rendezvényeket nem tartják meg (elmaradt a velencei karnevál is). Tehát a házadból ki lehet menni, kivéve ha beteg vagy. Bár gondolom nem állítanak minden ház elé fegyveres őrt, hanem a beteg önként marad otthon. Persze aki megteheti. Nem nagyon tudtak szegények spájzolással felkészülni erre, olyasmit írt a cikk, hogy az iskolák, óvodák hűtőit feltöltik és gondolom onnan osztanak ki segélycsomagokat. Nyomorult olasz gazdaságnak amúgy is annyi, a turizmusból él sok város és most a kutya se megy oda. De ezt kb. 5 perc alatt szedtem össze a netről, .it végződésű oldalakat kell keresni és oldal fordítással is lehet tájékozódni.
pl: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!