Ha felakarok készulni a karanténra, mit s mennyit érdemes ételből betankolni?
Jaj, 1-es. Én nálad cseppet okosabb és életrevalóbb emberrel beszéltem ma. Idáig nem is foglalkoztam a hírekkel, mert nem érdekel a pánikkeltés, nincs is rá időm, de ez egy olyan ember, aki tudja mit csinál és nem csak a netről tájékozódik, mert a rokonai utazgatnak a nagyvilágban, pl. Olaszországban. Azt mondta, cenzúrázva vannak a neten a hírek (nem az az üldözési mániás típus, aki mindenbe ilyesmit képzel). El is magyarázta:
a karantén esetén lezárják a várost amiben élsz és nem lesz se óvoda, se iskola, nem tudsz bemenni dolgozni. Az üzletek pillanatok alatt kiürülnek.
Na ezért kell a karanténra felkészülni időben.
Ő 70 ezer Ft értékben vásárolt be tartós élelmiszert és tisztálkodó, fertőtlenítőszereket:
étolaj
cukor
liszt
élesztő
rizs
Wc papír
zsepi
folyékony szappan
fertőtlenítőszerek (hypo, Flóraszept, stb...)
fogkrém
borotválozós cucc
nőknek betét, tampon
konzerv kaja, szószok
kutya/macskatáp
tejpor
tartósan szedett gyógyszerek
tészta
leveskocka
mosogatószer
mosószer
Rokonomat is megkérdeztem Bécsben. Megmondta, hogy MOST vásároljunk be, ők is ezt teszik.
A listát lehet bővíteni, azt nem tudom, mennyi ideig lehetnek üresek a boltok. Én úgy szeretnék bevásárolni, hogy ha 2 hónapig nem mehetek ki a házból vagy tényleg üresek lesznek a boltok, akkor is meg legyünk.
Pluszban lehet, hogy beszerzek ezüst vagy aranykolloidot, mert állítólag nem csak baktérium hanem vírus ellen is jó. Nekem rokonomat hozta vissza az ezüst kolloid a kórházi baktérium okozta szeptikus sokkból (már álltak le a veséi és altatták, olyan fájdalmai voltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!