Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Normális, hogy rosszul vagyok...

Normális, hogy rosszul vagyok az energiaitaltól?

Figyelt kérdés

Nem iszom rendszeresen kávét, sem energiaitalt, viszont colát szinte mindennap, abban is van koffein, tehát valamennyire hozzá vagyok szokva. Kávét kb. még egyszer sem ittam, energiaitalt alkalmanként.

Most itt a vizsgaidőszak, és próbálok napi 8-10 órát tanulni itthon, de elálmosodom és jobban fog az agyam, ha iszok 1-2 energiaitalt (Hell, Burn), de rendszeresen hányok tőle. Van, hogy 1-2 órával az elfogyasztása után, de most például a tegnapi 3 energiaital, amit délelőtt/kora délután ittam meg, ma reggel "jött vissza", ami nekem tök furcsa...

Szedek komolyabb gyógyszereket, de vodkát is ittam már rá többször, nem voltam rosszul, viszont egy energiaital és már padlón vagyok.

Ennyire érzékeny vagyok a koffeinre? Vagy mi olyan van az energiaitalban, ami kikészít? Ha jól olvastam, kb duplája egy energiaital koffeintartalma, mint egy colaé, azonban energiaitalból megiszok egy nap kb 2,5 decit és végem, colaból meg akár 1 litert is és semmi bajom, szóval szerintem nem a koffein a ludas.

2019. dec. 31. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:
25%
Normális. Ha nem vagy hozzászokva, akkor még az infarktus is normális lenne. Remélem nem szívgyógyszerekre iszod ezt a mérget.
2019. dec. 31. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a koffein, vagy esetleg a taurin lehet a gond, ezt így nem lehet tudni. Ha ennyire nem bírod, érdemes lenne leszokni róla, mert értelmetlen dolog, és hosszabb távon káros is ha folyton hánysz. Fura amúgy, én 22 éve iszom energiaitalt heti szinten, semmi bajom tőle.
2019. dec. 31. 13:09
 3/4 anonim válasza:
100%

Előttem lévő!

Ma már (Magyarországon legalábbis) egy energiaital sem tartalmaz taurint, kicsi mennyiségben sem! Egyedül a Biotech USA-s és az XS tartalmaz taurint.

Egyébként próbáld ki az XS-t, ha van ismerősöd aki Amway-el foglalkozik. Engem egyedül csak az és a Red Bull tud ébren tartani, de akkor inkább XS. Nézd meg a tápérték táblázatát is (nem tudom neten fent van-e)

2020. jan. 23. 20:29
 4/4 anonim válasza:

Előző vagyok.

Komoly kis cucc az az XS energia ital, próbáld ki én azt mondom. Mindenféle elfogultság nélkül, de tényleg.

2020. jan. 23. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!