Cukorbetegséggel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Érdeklődni szeretnék, ha 75g szénhidrát van megszabva egy etkezesre és én pl spagettit szeretnék enni, akkor a 100g (amibe 68g szénhidrát van) tésztát szárazon vagy kifove kell figyelembe venni? Mert kifove nagyon kevésnek gondolom...2019. dec. 21. 19:14
1/6 anonim 



válasza:





Ami a tészta csomagolására rá van írva, az szárazon értendő. Kivéve, ha kifejezetten úgy van ráírva, hogy 100 g készételre vonatkozik, de ilyet tészta esetén még nem láttam. Leveskockánál már igen.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor mégegyszer: kimerek 100g tésztát, megfozom és, ha üresen megveszem akkor 68g (az van rairva) szénhidrátot viszek be? Én így ertelmezem.
Bocsánat, de 2 napja vagyok abba amibe...
2019. dec. 21. 19:28
3/6 A kérdező kommentje:
*kimèrek
*megeszem
Javítás, elugrott a szó...
2019. dec. 21. 19:30
4/6 anonim 



válasza:





A vízben való főzéstől nem nő és nem is csökken semminek a szénhidrát értéke. Ha csak sós vízben főzöd és "magában" eszed,akkor ugyanúgy 65 gramm van benne nyersen és főzve is.
5/6 anonim 



válasza:





Mondjuk pont nem tésztát kéne enned
6/6 anonim 



válasza:





Szárazon kell mérni. Tehát 100 g száraz tésztában van pl 68 g ch. Ha megfőzöd a 100 grammot, akkora tészta súlya megnő, lesz kb 300 g,de nyilván ugyanannyi a ch benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!