Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a fiatalok nem ennének és...

Ha a fiatalok nem ennének és innának annyi szemetet (kóla, gyorséttermi mocskok, energiaitalok), akkor sokkal egészségesebb nemzetünk lehetne?

Figyelt kérdés
2019. dec. 12. 11:51
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
85%
Igen, biztos miattunk, akik átlagosan max. hetente egyszer elmegyünk a mekibe, van tele az ország túlsúlyos, egészségtelen emberekkel, még véletlenül sem az idősebb generációk miatt, akik még a rántottát is 3 evőkanál zsírban sütik meg.
2019. dec. 12. 13:04
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"betegségek nagyon nagyrésze nem életvitel, hanem genetikai alapú"

Ha ezt komolyan gondolnád, akkor eleve ki sem írtad volna a kérdést.

Vagy úgy gondolod hogy csak a te generációdik öröklődtek a betegségek, az utánad születetteknek pedig már mind csak az életmódjával vannak gondok?

2019. dec. 12. 13:09
 23/30 anonim ***** válasza:
82%

Na,mert a nokedli,krumpli krumplival,paprikás krumpli,sertés hús,magyaros ételek annyira egészségesek.

Ja,nem....

Előbb a magyar ételeket kellene száműzni,mert baromi egészségtelenek.

Ha azt akarod,hogy egészségesebbek legyenek az emberek,propagáld a japán,kínai konyhát,az egészségesebb.

2019. dec. 12. 13:32
 24/30 anonim ***** válasza:
76%

Másrészt az étkezés csak egy dolog.

Kevés a szabadidő.

Nem tudnak sportolni az emberek,mert heti 40-50-60 órát dolgoznak.

Ha egészségesen akarsz élni meg kell tanulnod a munkakerülést,vagy munka nélkül megélni.

2019. dec. 12. 13:34
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én pont azt látom, hogy a tendencia az, hogy a fiatalabb generációk már sokkal tudatosabban élnek és étkeznek. Teljeskiörlésű dolgokra cserélik a sima liszteset, előnyben részesítik a zero termékeket a cukros társaikkal szemben, önmagával sűrítik a leveseket, főzelékeket sima liszt helyett, reform köreteket esznek, edzőtermekbe járnak stb.

Hatalmas nagy baromságokat írtál egyébként. Inzulinrezisztens vagyok, ami esetemben örökletes. Nyilván nem segített megelőzni a kialakulását az, hogy anyám s..rt rá és a terhessége alatt is megevett akármit, akármilyen mennyiségben, amit csak megkívánt, ahogy az ő anyja is, plusz amikor gyerek voltam is ettük a szénhidrátot szénhidráttal, mert ilyen a magyar konyha, meg ez a szokás, ugye.

Én amióta önálló vagyok, tudatosan táplálkozom, ahogy pl. a munkatársaim többsége is, vagy sok barátom. Szüleink generációja szerint, akiket ugye szerinted csak a genetika csapott meg, véletlenül sem a borzasztó életmódjuk, meg fujjognak, hogy miket eszünk, meg mit finnyáskodunk, bezzeg az ő idejükben, ugye...

2019. dec. 12. 13:39
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként semmi gond a gyorséttermi kajákkal sem.

Nem kell mondjuk 3-4 sajtburgert egyszerre megenni,hanem mondjuk csak 1-et.

Energiaitalokat azért isznak az emberek,mert túl nagy a hajtás,már nem a szocializmusban élünk,hogy bemegyünk a munkahelyre,és letelik,utána meg otthon lesed a tv macit.

Az idősebb generáció azt sem tudja mi az a hajtás,létbiztonságban leélték az életüket,nagy állami szerepvállalással.

A legbutább embernek is volt "munkahelye",akkor is,ha érdemi munkavégzés nem történt,akkor is megélt.

Ehhez képest baromira le vannak harcolva,a sok magyaros kaja,alkoholizmus,tv előtt fetrengés.

Azt sem tudják mi az,hogy 8-10 óra után irány a konditerem.

2019. dec. 12. 13:39
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kevés azoknak az aránya, akik mindennap gyorsétteremben esznek. Ezzel szemben nagyon magas az aránya azoknak, akik mindennap fehér kenyeret, margarint, zsírban sült ételeket, cukros ételeket és italok fogyasztanak, mindemellett pedig masszív dohányosok és alkohol fogyasztók. A gond nem Pisitkével van, aki héti egyszer mekizik, hanem bizony Pistával, aki "hagyományosan" étkezik, és már kora reggel pöfékel miközben lecsúszik az első (és nem az utolsó) rakéta. Ja, és természetesen nulla testmozgással. A Pisták miatt rosszak a statisztikáink. A Pistákból van a legtöbb.
2019. dec. 13. 10:22
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a mai fiatalok milyenek, az az előző generáció függvénye. Én 32 éves, Y generációs vagyok. Az egyik szülőm alkoholista (néhány éve száraz) és kórosan túlsúlyos. Ő szakmunkás végzettséggel rendelkezik, nekem két diplomám van és - ha bár van rajtam némi felesleg, 85 kg vagyok - nem iszom, nem dohányzom, az olyan dolgokat mint, pl. drog egyszerűen elutasítom.

Tehát én nem azt kérdezném meg, hogy a mai fiatalokon mit lehetne javítani, hanem azt, hogy az őket felnevelő generáció mit b*szott el. Mintha nekik semmilyen felelősségük nem lett volna szülőként, csak megcsinálni a gyereket aztán majd lesz belőle valami. Ez nem ugyanaz, mint amikor a krumplit elvetik.

Ezt a mai fiatalok dolgot annyiszor megkaptam annyi felől, hogy már rángat az ideg bennem és erre a kérdésre muszáj volt valamit írnom.

2020. jan. 8. 17:42
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyit hagy tegyek hozzá. Egyetlen egy munkahelyen nem fordultam még meg, ahol az X generációsok (akik leginkább köpködik a mai világot) ne LOPTAK volna orrba-szájba. Eszembe nem jutna, hogy hazalopjak olyan dolgokat, amiket egyesek teljesen normálisnak tartanak. Mert a gulyásszocializmusban ez volt a trendi. Lófszt.
2020. jan. 8. 17:50
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy az Norbi? Várom már az update energiaitalt , macskahúgyból
2020. ápr. 28. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!