Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a fiatalok nem ennének és...

Ha a fiatalok nem ennének és innának annyi szemetet (kóla, gyorséttermi mocskok, energiaitalok), akkor sokkal egészségesebb nemzetünk lehetne?

Figyelt kérdés
2019. dec. 12. 11:51
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Aha, genetikai. Mesélj még.

2015-ös Eurostat adat, a halálozás okairól.

Vezető helyen áll az iszkémiás szívbetegség.

Hogyan is szól a megelőzésről a szakmai útmutató?

Ne dohányozz, egyél egészségesen, mozogj. És nem pedig hát genetika, nem tehetsz semmit.

De azért okoljad csak a fiatalokat, hogy szemetet esznek.

Az előző generációk ugyanúgy nem tettek meg mindent, ahogy a mostani se, meg a következő se fogja.

2019. dec. 12. 12:36
 12/30 A kérdező kommentje:

Rák - öröklődő

Cukorbetegség - öröklődő

Alczheimer - öröklődő

2019. dec. 12. 12:37
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az idősek nagyrésze önhibáján kívül került kórházba, a betegségek nagyon nagyrésze nem életvitel, hanem genetikai alapú."

A kérdésfeltétellel épp ellenkezőjét sugallod a fiatalok esetében. Tehát az időseknél nem számít, ha évtizedekig cigiztek, ittak, ették a zsíros és szénhidrát dús kajákat, nem mozogtak, majd betegek lettek, de a fiataloknál számít, ha mekiben kajáltak?

2019. dec. 12. 12:37
 14/30 anonim ***** válasza:
79%
Ha pedig Te nem volnál, láthatóan javulna a nemzet IQ szintje. Ilyen ez a világ.
2019. dec. 12. 12:39
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
A rákra vannak statisztikailag bizonyított környezeti faktorok. Pl. tüdőrákot nagyjából 6-szor nagyobb eséllyel kapsz, ha dohányzol. De a helytelen táplálkozás, túlzott alkoholfogyasztás ia növeli az esélyét a ráknak. A szívbetegségekről nem is beszélve, ott nagyon fontos tényező a táplálkozás, mozgás, stressz. A 2-es típusú cukorbetegség oka pedig nagyobb részben életmód, kisebb részben genetikai hajlam, az elhízott emberek sokkal hajlamosabbak rá.
2019. dec. 12. 12:41
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

A rák öröklődő.

Kb az esetek 5-10 százalékában.

Hát ha ez neked azt jelenti, hogy a rák öröklődő betegség akkor csak gratulálni tudok.

De rájöttem legalább, hogy kár ide írni, mert, ne haragudj ezért a véleményért, de ökörségeket írsz, a legkisebb hajlamot se mutatod, hogy dolgoknak utánanézz, ferdítesz és hazugságot terjesztesz. Nem véleményekre vagy kíváncsi, csak a magad igazát hajtod.

2019. dec. 12. 12:44
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

A tarhonyás pacalpörkölt és a big mac között nincs olyan nagy különbség :D

Cukrot pedig régen is annyit tettek a teába, amennyit akartak.

2019. dec. 12. 12:47
 18/30 anonim ***** válasza:
79%
Igazából ez elsősorban nem a fiatalok, hanem a szüleik hibája. Én 22 vagyok és már én is az a generáció vagyok, akinek a nagy részének a szülei nem csomagoltak egy szendvicset és gyümölcsöt az iskolába, hanem adtak egy 5 ezrest, hogy vegyen belőle valamit a büfében. És a gyerek nyilván nem felvágottas, salátás, teljes kiőrlésű szendvicset és egy üveg vizet vett, hanem pizzát, melegszendvicset és üdítőt. Otthon sem volt főtt kaja, mikor a gyerek hazament, hanem rendelt vagy gyorséttermi kaján éltek, legfeljebb hétvégén főztek, ha épp nem valami pláza kifőzdéjében vagy gyorséttermében volt a vasárnapi családi ebéd. Ha valaki gyerekkorától ebben nő fel, akkor nem csoda, hogy később is ezt igényli. Nekem anyám mindig főzött (és nem csak csülökpörköltet lehet főzni, hanem sok egészséges, könnyű ételt is) és én már nem a szüleimmel élek, de a mai napig is főzök magamnak, mert ezt szoktam meg.
2019. dec. 12. 12:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

"Rák - öröklődő" melyik? átlagosan az esetek 5-10%-ban a genetika a ludas, de a cigizés, elhízás, bakteriális fertőzések és az alkohol külön-külön is inkább felelősek a rák kialakulásért.

"Cukorbetegség - öröklődő" melyik típusra gondolsz? mert nem mindegyik öröklődő, és amelyik lehet genetikai eredetű, az se mind a genetika miatt következik be

"Alczheimer - öröklődő" az esetek 1-5%ban sikerült kimutatni genetikai eláltozást.

ezekkel jól mellélőttél, legközelebb nézz utána a dolgoknak, mielőtt érvelnél velük.

2019. dec. 12. 12:51
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az idősek nagyrésze önhibáján kívül került kórházba" a mekdonálc miatt, igaz?

Én inkább az ilyen sekélyes embereknek venném el a szavazati jogát.

Tudod: soha nem az étel az egészségtelen, hanem az életmód. De egy ilyen Hihetetlen magazinon nevelkedett féltudásúnak ezt aztán mondhatjuk.

2019. dec. 12. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!