A desztillált víz iható következmény nélkül?
Régen azt mondták, hogy nem lehet inni, mert a sejtek (az ozmózis jelensége miatt) felszívják, és szétrobbannak.
Manapság ez mintha megdőlni látszana, mert sokan ajánlják, hogy desztillált vizet igyunk, és állítólag vannak, akik rendzseresen isznak, minden negatív következmény nélkül.
Most akkor ez hogy van?
Köszönöm az eddigi válaszokat, bár bennem csak további kérdéseket vet fel.
- Ha desztillált vizet állítok elő, mivel kell "visszaszennyezni" azt, hogy iható legyen? Úgy értem, hogy milyan anyagok kellenek bele, és milyen arányban ahhoz, hogy már ne okozzon problémát az ozmózis? Nyilván a legjobb az lenne, ha azt tartalmazná, amit a sejtfal másik oldalán található oldat, úgyhogy a kérdés úgy is érthető, hogy ott mi van és milyen arányban?
- Rosszul gondolom, hogy a víztisztító gépek SZINTE desztillált vizet állítanak elő? Pl. egy reverz ozmózisos szűrés után alig marad más anyag benne, hiszen a H2O molekulánál kisebb, vagy annál csak egy picit nagyobb dolgoknak van esélye ott maradni. Bonyolultabb molekulák már nem jutnak át rajta, hiszen az az állítás, hogy a klórt (Cl2) már kiszűri, ami kb. 3x akkora, mint a víz molekula. A kettő között nem sok minden marad, ami az ilyen szűrt vízben benne tud maradni. A kérdés: akkor ezek a szűrt vizek is károsak lennének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!