Oliva olajtól, sertés zsírtól rosszullét, mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Amikor először ettem, nagyon jól esett. Viszont későbbiekben a használatától rosszul kezdek lenni, akár hidegen salátában, akár alacsony hőfokon sütök, párolok vele zöldségeket. Napraforgóolaj használatával ugyanazon ételek nem okoznak gondot. A sertés zsírral ugyan ez a helyzet.2019. nov. 9. 03:38
1/2 anonim válasza:
Lehet, hogy nem bírja az epéd, vagy nem vagy hozzászokva a zsírosabb ételekhez. Ha más panaszod nincs, elég, ha ezeket kihagyod az étrendből, és nem lesz több gondod.
Ha mégis zavar, hogy nem használhatsz pl. sertés zsírt, néha próbálkozhatsz pici mennyiséggel, hátha nem okoz panaszt. Ha a kevestől nem leszel rosszul, másnap próbálkozz egy kicsit többel. Ha ettől sem fájdul meg a hasad, lassan hozzá tudod szoktatni magad. De ha a legkisebb mennyiség is panaszt okoz, inkább ne próbálkozz tovább. Akkor tényleg érdemes elkerülnöd, ha nem tudsz hozzászokni.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Akkor ezek szerint semmi egyéb egészségügyi probléma, csak az epém gyenge. Bár ennek előnye, hogy nem válik belőlem alkoholista, ugyanis azt se bírom. Előbb hányok minthogy csatak részeg legyek, meg előbb is alszom be.
2019. nov. 10. 04:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!