Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet-e belőle bajom, ha a...

Lehet-e belőle bajom, ha a tiszaeszlári Kocsis-tanya mangalica húsából vásároltam? Tényleg a hatóság rendelte el az összes malacuk megsemmisítését?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, a hatóság az összes mangalica kényszervágását elrendelte fertőzés miatt. Facebookon igyekeztem megkérdezni, de már a hozzászólásom sem jelenik meg. Ezen a ponton kezdtem el aggódni.

Valóban igaz, hogy minden állatot meg kellett semmisíteni? Mi a garancia, hogy azóta eladottak között nincs fertőzött?

#mangalica #Tiszaeszlár #kocsi-tanya #afrikai sertés pestis
2019. okt. 5. 09:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Szegenyek..:/ Hat figyelj, nincsen ra garancia hogy nem kaptad el, jarj utana ha tudsz mik a tunetei es hogyan kezelik. :)
2019. okt. 5. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Tobbet nrm tudok :/
2019. okt. 5. 12:47
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. okt. 5. 12:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Az emberre NEM veszélyes az afp. Ha az.

Viszont az orbánc veszélyes, azt elkaphatod. De az meg kezelhető, amiatt nincs kényszervágás.

Valószínűleg afp lesz. Ember nem kaphatja el!

2019. okt. 5. 12:58
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2019. okt. 5. 17:27
 6/11 anonim válasza:
84%
Megelőzés céljából történt a megsemmisítés. Eladásra csak ellenőrzött termékek kerültek!
2019. nov. 16. 00:01
 7/11 anonim válasza:
100%
Alapesetben hivatalos vágóhídnál vágják ezeket a mangalicákat, vagyis minden esetben így KELLENE/KELLETT VOLNA hogy történjen. Többet nem akarok mondani, de megvan az oka hogy én miért nem vásárolok ezekből kedves előző. Másoktól szerzem be, megbízható helyről.
2019. nov. 16. 21:26
 8/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, nagyon hasznosak voltak!

Nem tudom mi történt ott valójában, nem is ez a lényeg. Disznó húst félve eszek már lassan 1 éve eleve. :(

Nem lett semmi bajom egyébként, mindig jól átsütöm a húst.

Most piacokon azért biztos nem fogok venni...

2019. nov. 21. 21:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha nem nyersen eszed,akkor nem lesz bajod.
2021. nov. 25. 20:55
 10/11 anonim válasza:
na épségben vagy?
2022. jún. 27. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!