Kaptál már ételmérgezést?
Igen. A Balaton partján az egyik vendéglőben ettem. Nagyjából 3-4 napig ment a hasam, hánytam és lázam volt. Utána is nagyon gyenge voltam.
Azóta sem eszek ilyen helyeken, sajnos a profit a lényeg, nem a minőség.
Szalmonella vadhústól (szárnyas) ami fagyasztva volt, kiolvadt, majd vissza lett fagyasztva és aztán csak rövid ideig volt sütve.
Két nap hígfosás (mintha a kerti slagot nyitnád csutkára), extra magas láz, 10 kiló fogyás.
A férjem egy középkori étteremben kérte meg a kezem. Valami erdei gombás húst rendeltem.
Hajnalban már a mentőn gondolkodtunk... Hányás, hasmenés, gyengeség... Nagyon jól voltam... Ennyi erővel galócát is ehettem volna. Biztos újramelegítették a gombát.
De túléltem.
- mekdöncis fishburgertől
- teszkós akciós dobozos gyümölcslétől
- penészedésnek indult szögletes, zacskós kenyértől (félhomályban kezdtem enni, egy szeletet már betoltam, mire észrevettem, hogy a zacskó aljánál már kicsit penészes...)
Hasfájás, hascsikarás, puffadás, hasmenés és/vagy hányás, megkönnyebbülés. Ez szokott lenni a menetrend. Kb. egy nap ment rá esetenként, ahogy emlékszem. De elég régen volt már mind.
Igen, kínai kajától.
Az egyik büfében ettem és néhány óra múlva elkezdett szörnyen csikarni a hasam és futottam a WC-re. Szó szerint elárasztottam a mosdót, annyira meghajtott.
(Bocsi a megfogalmazásért, de tényleg pocsékul voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!