Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi a napi kalcium, magnézi...

Mennyi a napi kalcium, magnézium és c-vitamin szükséglet?

Figyelt kérdés
Illetve ezeket miből érdemes bevnni, hogy normálisan felszívódjon?

2019. nov. 2. 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Maj ebed utan megnezem helyetted
2019. nov. 2. 11:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Már több helyen is utána néztem de egy olyan ember válaszát is meghallgatnám aki ért hozzá. Azzal nem megyek semmire ha olyan ember válaszol aki csak annyira ét hozzá mint én :)
2019. nov. 2. 11:27
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Szia akkor segítek :P

Azért nincs adat ami van meg hibásan és nem teljesen közli. az ásványi anyagok pl: magnézium, kalcium zsírban tudnak csak oldódni úgy, hogy a szervezetnek jó legyen.

NE HASZNÁLJ tápkieget mer, csak a vesekő fog nagyobb lenni. a vitaminok nem hasznosulnak mer, csak az számít ami zsírral vagy szénnel együtt jön(önmagában nem fog és csak a vesének fog fájni)

Ha engem kérdel és erősödni akarsz akkor kolbász meg tojás, hús hússal(minden húsnak tökéletes az ásványi anyag összetétele, különbem nem is épülne)

Meg az immunredszer szoktatás kérdésétől függ, hogy mennyire erős. Ahoz meg nem árt a kolbász, tojás, káposzta.

C-vitamin nem kell vele foglalkozni 40 mikrogramm kell átlagosan, de a húsal érkező savakból ezt elő is állítja a szervezet.

Amit a boltban árúlnak az megint vesekőhöz vezethet, mer 800 mikrogramm az oké, hogy belőve érzed magad, de a ő csak egy tartósító sav és 2órán belül vagy 3 és fel is oldódott, addig a vesében gyűlnek össze. A stresszhormonnak működéséhez kell. Azért érzi jól magát utánna az ember.

Erősödni akkarsz?

Hús, zöldség(főleg leveles pl:káposzta,de karalábé is stb...) Ezekben megvan minden ami kell egy embernek

2019. nov. 2. 16:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy mennyi az ajánlott napi mennyiség, függ az életkortól, nemtől, egyéb tényezőktől (pl. terhesség, betegségek, C-vitamin esetén dohányzás stb.).

Magnéziumból felnőttként a szükséges mennyiség kb. 300-400 mg. Kalciumból kb. 1000 mg-ot javasolnak, de nemrég olvastam, hogy ennek a fele is elég (sőt a túlzott bevitelnek káros hatásai lehetnek). Ráadásul kell hozzá K és D vitamin is, hogy be is tudjon épülni a csontokba. C vitaminból 75-90 mg a minimum, de van, amikor többre van szükség.

Én szeretek minden fontos tápanyagot ételekből bevinni, amennyire lehetséges, ehhez a cronometert használom. Egy jó étrendben egyrészt megvan minden egyéb vitamin stb., ami segíti az ásványi anyagok felszívódását, másrészt ezeket természetes, jól hasznosuló formában tartalmazza.

Én nem szedek kalcium, magnézium és C-vitamin pótlást, mert az étrendem eleget tartalmaz ezekből. Viszont szedek D3 és K2 vitamint, mert ezekből (főleg az előbbiből) nehéz a javasolt mennyiséget bevinni.

2019. nov. 2. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!