Étrend. Mivel pótoljam a tejtermékeket?
Nyilván rengeteg olvasnivaló van neten, de kíváncsi vagyok valódi emberek tapasztalataira 🙂
Főleg a kalciumpótlást milyen ételekkel-italokkal oldjátok meg?
(Bőröm miatt kell elhagynom a tejet, egyszer próbáltam is, ki is tisztultam, de elképesztően szeretem minden formában, szóval nem tudtam letenni, tejfüggő vagyok. Tehát új motivációkat keresek őszintén szólva, a bőröm érdekében 🙂 )
Kalciumpotlasra tudom ajanlani a leveles zoldsegeket, teljes kiorlesu gabonakat es huvelyesek beepiteset az etrendedbe ha ezek opciok szamodra.
Ezekben szep szamban van kalcium, foleg a babfelekben, de nezz utana mert nem mindegyikben van ugyanannyi kalcium.
Köszönöm a választ mindenkinek!
Akinek van még tapasztalata, az írjon bátran! 🙂
Napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag, mák, dió, mandula, kesudió. A földimogyoró olyan, mint a szója, azt inkább ne. Rátenni bármire, főtt tésztára, krumplira, vagy beáztatva vízzel turmixolva, leszűrni, az a tej, a sűrűjét meghagyva, szobahőmérsékleten pár nap alatt joghurt lesz belőle.
A bolti növényi tej tele van adalékkal, olvasd el a dobozon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!