Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Muszáj hordani?

Muszáj hordani?

Figyelt kérdés

Voltam szemészzeten és az egyik szemem -1 a másik -1.25 diop. lett. Abszolút nem tudom elképzelni magam szemüvegesként.

Távolra látok rosszul.

Sok kérdést olvastam itt, de mindenki mást mond.

Most ha nem hordom romolhat a szemem?

Olyat is hallottam, hogy javulhat-e?

Azt is mondták, hogy ekkora diop. még nem muszáj hordani, mert rontja a szemet.

Köszönöm a válaszokat.

2019. máj. 1. 14:10
 1/9 anonim ***** válasza:

szemüveg nem ront a szemeden és nem is javít rajta, csak korrigálja a problémát, a szemüveg nem hordása viszont rontani fog rajta, mivel állandóan erőltetned kell a szemed

ha nem akarsz állandóan szemüveget hordani, a mindennapokban hordj kontaktlencsét és esténként ill. otthon hétvégente a szemüveget (mivel annak ellenére, hogy léteznek 30 napon át folyamatosan hordható lencsék, azok rohadt egészségtelenek, heti 5-6×10-12 óra az, amit következmények nélkül lehet kontaktlencsét hordani)

2019. máj. 1. 14:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? A rövidlátások gyakori fajtája addig romlik, amig növésben van az ember. Akkor is romlik, ha hordod a szemüveget, meg akkor is, ha nem. De ha hordod, akkor jobban látsz.

Ha a mindennapi életben nem akadályoz a rövidlátás, nem fáj a fejed, és más panaszod sincs miatta, akkor ne viseld. De azért érdemes elkészítettni egy szemüveget, és moziban, színházban, iskolai órán, ha a hátsó padból rosszul látod a táblát, meg hasonló helyzetekben használni.

Ha pedig autót is vezetsz, akkor a kocsiban minden esetben tedd fel!!!

Én másfél dioptriás lencsével kezdtem anak idején, 11 évesen, és máig emlékszem az élményre, mikor először körülnéztem szemüvegben. Csodálatos érzés volt, annyi mindent láttam, amit addig nem. (Láttam, persze, ha közelebb mentem, de hogy felnézek egy fára, és látom külön a leveleket, gallyacskákat... Nagyon élveztem, és eszembe se jutott letenni a szemüveget.)

2019. máj. 1. 14:38
 3/9 A kérdező kommentje:
28 éves vagyok. Alkalmassági vizsgálaton derült ki, hogy van valami probléma. A jogostvány alkalmasságián még jól láttam. Vezetésnél nem érzékelem, hogy lenne probléma. A táblákat, másokat, felfestéseket látom rendesen. Nem hunyorgok sehol.
2019. máj. 1. 16:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha vezetsz, akkor pláne csináltass szemüveget! Meg fogsz lepődni a különbségen. (93%-os a látásélességem szemüveggel és 90% kontaktlencsével, még így is érzékelem a kettő közt a különbséget)
2019. máj. 1. 17:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de nem örülnék ha elütnéd a gyerekem csak azért, mert nem áll jól a szemüveg...
2019. máj. 2. 05:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem 0,25 + 0,5 cilinderes szemüvegem van. Azt hittem, mindent látok. Aztán az optikus pakolgatta a lencséket. Mondom ez nem jó, az nem jó, jujj ez meg nagyon rossz. Erre megszólal, most nincs is benne lencse...

Aztán először vezettem szemüvegben, rácsodálkoztam, milyen hamar meglátom az erdei út szélén a kutyát.

A mai napig vezetéshez, moziba és ppt prezentációval kísért értekezleten hordom. Mert kell. Pont

2019. máj. 2. 08:41
 7/9 A kérdező kommentje:
VValaki tud tanácsot adni, hogy esős időben vezetés közben ne párásodjon be a szemüveg?
2019. máj. 5. 14:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Töröld meg vagy indulás elött vizezd be a lencsét és töröld meg.
2019. máj. 5. 15:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem párásidik be
2019. máj. 5. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!