Kontaktlencsét! Nem szabad állandóan hordani? Muszáj pihentetni a szemem vagyis szünetet tartani?
Szerintem te vagy ekkora...
Igen, a kontaktlencse nem arra lett kitalálva, hoyg állandóan hordják.
Igen, praktikus, de szemüveg is kell.
Napi x órát lehet hordani. Először kettőt, aztán négyet, aztán hatot... aztán felkeléstől lefekvésig, ha bírja a szemed. Attól függően, mennyire rossz a szemed és látsz homályosan, betétel előtt és kivétel után kell a szemüveg. Ha megfájdul a szemed vagy a fejed, a túlerőltetéstől, ki kell venni. Ha por megy a szemedbe, ki kell venni (nem mindig van lehetőség tiszta kézzel megtisztítani). Ha bepirosodik a szemed, ki kell venni. Ha begyullad, be se teheted.
Ha ezek után sincs szükség szerinted a szemüvegre, akkor ne vegyél.
Csak az a gond hogy nem létezik még olyan lencse aminek akkora légáteresztő képessége lenne mint amennyire a szemnek szüksége van. Persze lehet nem lesz semmi bajod tőle soha, de van akinek érzékenyebb a szeme és abból bizony nagyobb baj is lehet.
Mellesleg én azt nem értem mi értelme éjjel bent hagyni a lencsét? Nincs 20 másodperced rá este hogy kivedd hogy éjjelente legalább pihenjen a szemed?
Mert bőven elég ha éjjel pihen a szemed, meg amikor otthon vagy és nem kell akkor kiveszed... és nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!