Nem birom osszecsipni a kontaklencset?
Mit csináljak? Kb egy honapja probaltam ki eloszor, azota nsm nagyon mert nem megy a kiszedes
Kozepes hosszusaguak a kormeim, es mar tobbszor is csiptem bele a szemgolyomba, egyszeruen nem birom kivenni, tukor elott szoktam ulni, de amikor nyulok bele akkor pont nem latom tukorbe, es nem erzem hogy a lencset fogom e vagy a szemgolyomat, és nagyon faj ha osszecsipem a szemem. Most emiatt nagyon elment a kedvem ettol
Valaki valami tipp?
Nem kell csipkedni
Egyik kézzel megfogod az alsó és felső szemhéjad, hogy ne pislogj, másik kezed mutatóujjával meg a szemzugod felé húzod a lencsét, le fog jönni
Hogy csipsz a szemgolyodba?
Nekem viszonylan hosszabbnak mondhato mukormom van, megis konnyeden kivettem mar elsore is. A bal kezemmel lehuzom az also szemhejam es a jobb kezem huvelyk es a kozepso ujjaval csipem ossze a lencse aljat, ugy, hogy a tenyerem az arcom fele van forditva. Az is lehet, hogy azert megy konnyen, mert tul szaraz a lencse. Csepegtess ra egy-egy csepp mukonnyet kivetel elott, talan ugy konnyebben fog menni.
Hosszú körmeim vannak és nem okoz gondot. De ha neked igen, akkor vágd le. A lencsét előszöris le kell húznod az íriszedről, pupilládról. Ha ott csipkeded a szemed, akkor nem is fog lejönni. Olyan ne csinálj, légyszíves, kikapod a szemed a körmöddel basszus...
A tükörben is fölösleges nézni , mert fel kell nézni nem előre.
Tehát felnézel, lehúzod a lencséd a mutatóujjaddal, majd a hüvelykujjad segítségével kiveszed, úgy hogy minimálisan összefogod, de nem csipkeded nagy karmokkal.
Szemcseppet használj, mert száraz szemmel nehéz lesz.
Nekem úgy jobb ha nem fel, hanem előre nézek illetve ha szárazabb a lencse. Ha cseppentek lencse kivétel előtt a szemembe nekem túl csúszós.
Ahogy más is írta, ha hosszúnak érzed a körmöd reszelj vagy vágj le belőle és kitartást, meg lehet szokni hosszabb körömmel is.
Próbálj meg nem félni a körmöd miatt, illetve koncentrálj arra, hogy az ujjbegyeddel szedd ki, ne körömmel.
Nekem az vált be, amikor már felidegesítem rajta magam, hogy odaállok a tükörhöz és megmondom hogy "na most pedig azért is ki fogom tudni venni" és legtöbbször ilyenkor sikerül:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!