Szeretnék kontaklencsét. A lentebb megadott paraméterekkel kb mennyibe kerülhet?
"Kb 40 cm a tiszta, rendes, éles látótávolság, ha nem vagyok fáradt."
Az emberi hülyeség határtalan... Ha csak 40cm-re látsz élesen, akkor az a szemüveg nem jó neked, valószínűleg romlott a legutóbbi vizsgálat óta a szemed. Először is ezt kellene újracsináltatni.
A kontaktlencse dioptriája pedig nem feltétlenül fog egyezni a szemüvegével, pláne, hogy cilinderes, így nem tudod elkerülni a külön vizsgálatot. Az sem mindegy, hogy milyen görbületű a szemed felülete és milyen a kontaktlencse kialakítása, tehát vaktában nem vehetsz csak úgy lencsét, hanem az illesztő mondja meg neked, hogy milyet használhatsz. Ha márkát szeretnél váltani a későbbiekben, akkor is kell egy ellenőrző vizsgálat, hogy minden stimmel-e.
"Egy hónapnyi, kb 30 db napi kontaklencse mennyi lehet?"
Ha minden nap használni akarod, akkor hülyeség napi lencsét venni. 3 hónapra elegendő havi lencse tisztítófolyadékkal kb. 15-20 ezer forint márkától függően.
1-s, azért, mert mondjuk szemüvegesnél mondták hogy többe kerülhet, mint ami ki van írva.
2-es a látóvolságot a szemüvegnélküli állapotra írtam. Szemüveggel minden tiszta szerencsémre. Amúgy sejtettem, hogy fog kelleni egy külön vizsgálat, azt nem úszom meg. Csak kb az árat szeretném belőni. Amúgy köszi :)
3-as nem használnám mindennap, csak azokon a napokon, mikor tudom hogy esélyes a szemüveg sérülése. És nem annyi, hanem több lenne, csak az a baj, hogy nem tudom hogy a kétszerese, vagy másfél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!