Ha -2,5 ös valakinek a szeme akkor mennyire lát szemüvegnélkül?
Nem olvastam végig a válaszokat, úgyhogy bocsi, ha ismétlek valakit.
Nekem az egyik szemem pont -2,5-ös és ha kinyújtom előre a karom, akkor már a csuklómat sem látom élesen.
A másik, meg hogy ezelőtt pár évvel amikor még csak -2-es volt a szemem, akkor rábeszéltek az egyik üzletben, hogy nem kell vékonyított lencse... Hát, amikor megláttam a szemüvegemet, akkor sírva fakadtam, olyan ronda vastag volt a lencse. Egyből mentem másik üzletbe vele, új lencsét rendelni. Mondjuk nekem damilos keretbe ment, amiben nagyon látszik a lencse vastagsága, ha ilyen vastag keretbe szeretnéd, mint amik most divatosak, akkor ott szerintem nem gond. De azt is vedd figyelembe, hogy egy vastag lencsének súlya is van.
Én kicsit különvéleményen vagyok a korábbiakhoz képest. -3-as szemeim vannak. A lényeget így is lehet látni. Amikor sok év után viszont szemüveget vettem, az elég mellbevágó élmény volt. Egy ideig a szemüvegben szédelegtem és néha nehezen ismertem rá a környezetemre (korábban nagy színfoltok voltak a tárgyak, és az összbenyomás számított, nem a részletek), le is kellett vennem párszor a szemüveget, hogy lássak :)))) De a betonút, a fűszálak, a csillagok vagy a falevelek látványa kárpótolt mindezért :)))
Bulizni szerintem -2,5-tel bőven lehet (kivéve arcok felismerése messziről). -2,5-nél ami fontos, azt látod. Praktikus szemüveget tartani (pl. autóvezetéshez, utcai közlekedéshez, TV-nézéshez), de nem elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!