Olyat lehet csinálni, hogy veszek EGY pár kontaktlencsét, és csak néha-néha használom?
persze tudom,az nem akadály!
és ennek a lencsének mi a neve?mert tudom van napi meg havi lencse...ez milyen?
ugyanúgy a szemüvegemet hordanám,mert nincs bajom vele,csak néha jó lenne egy kis változatosság.
mert ugye jól tudom,hogy kontaktlencse mellé kötelező hogy legyen otthon szemüveged is?
oké,köszi a válaszod!
tudom hogy relatív,de általában honnan kezdődnek az árak?
ár szempontjából a lencse vagy a szemüveg éri meg jobban?
mert félévente változik a dioptria,és akkor érdemes mindig a szemüveget is megcsináltatni?
bocs hogy ennyit kérdezek csak nem vagyok otthon ebben a témában...:)
Nekem félkemény lencsém van, erről el tudom mondani a tapasztalataimat. Ezt a lencsét egy évig lehet hordani, persze nem folyamatosan, este ki kell venni. 15 éve hordom ezt a típusú lencsét, és igazából fogalmam sincs, miért ilyet írtak fel és miért nem lágyat. Biztosan volt valami orvosilag megindokolt oka. :) Amikor tavaly csináltattam, 22 ezer forintot fizettem érte, ha jól emlékszem. Hát igen, ez kábé annyi, mint egy szemüveg, nem? Csak kevesebb ideig használhatod...
Ez a lencse például napi használattal egy év alatt "kopik el". Mivel Te nem használnád folyamatosan, ezért talán jó lenne akár 4-5 évre is. Így igazából már nem olyan drága...
A hátránya a félkemény lencsének a számodra az lenne, hogy ennek a viselését meg kell szokni. Nekem anno 2 hét volt a "beszoktatás", első nap csak fél órát viselhettem, második nap egy órát, stb. Attól félek, hogy ha Te nem hordanád minden nap, akkor a szemed elszokna tőle, és amikor pl. 1 hónap múlva betennéd, kezdhetnéd elölről az egészet.
Egyébként azt az orvos dönti el, hogy milyen típusú lencsét viselhetsz, rajtam kívül én nem ismerek más félkemény lencsést, szerintem nagy többségében lágyat írnak fel.
Azt írtad, a szemüveged speciális. Ha például szemtengelyferdülésed van, és azért kell a különleges lencse, akkor nem is viselhetsz kontaktlencsét, mert az nem korrigál.
Azt is írtad, hogy folyamatosan romlik a szemed (ha jól értettem). Nem tudom, hogy ez igazából hogyan történhetett, de nekem folyamatosan romlott a látásom, amíg szemüveges voltam, 12-16 éves koromig. Minden évben 1-2 dioptriát. Szörnyű volt! Aztán kontaktlencsét csináltattam és azóta nem romlott a látásom, sőt, egy felet még javult is. :)
A kontaktlencsék mellé egyébként venned kell tisztító meg tárolóoldatot is, az enyémek 2000-3000 forint körül vannak és folyamatos használat mellett kb. 3-4 hónapig tartanak ki.
Most más nem jut az eszembe, próbáltam minden kérdésedre válaszolni. :)
köszönöm szépen a válaszodat,sok mindent tudtam meg belőle!:)
sajnos az tényleg baj,hogy félévente változik a dioptria,és akkor így az évi lencsének lőttek...még kismillió kérdésem van,csak most egy sem jut eszembe,csak most nem érek rá,majd írok!
köszi még egyszer!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!