Mit csináljak? Szüksegem lenne szemüvegre vagy kontaktlencsére de nincs rá pénzem. Bőv. Lent
Ha a gépedig ellátsz, akkor 6 dioptria alatt vagy, így támogatásra nem számíthatsz, a szemészetre várakozással csak az idődet húzod, semmi értelme.
Menj be az Ofotértbe, végeztess látásvizsgálatot és vedd meg a legolcsóbb, 9 ezer forintos szemüveget az árba már beleszámolt alap lencsével. A látásvizsgálat ingyenes, ha náluk veszed a szemüveget. Ez gondolom más üzletekben is így van, Vision Express, stb.
Ha teljesen reménytelen 9 ezer forintot összekaparnod, akkor marad a koldulás: pénzt vagy szemüveget. Előrebocsátva, hogy a szemed további súlyos romlásával játszol, és NAGYON nem javaslom, de ha ennyire súlyos a helyzet, megkérdezheted a szemüveges ismerőseidet, hogy van-e régi, elfekvő szemüvegük otthon. De ha bármelyik lencse cilinderes, vagy egymástól eltérő dioptriájú, felejtsd el. Ha tűélesen látsz velük, szintén felejtsd el. És ahogy összeguberálsz egy kis pénzt, azonnal vegyél egy szemedhez való szemüveget.
Bocsi, de mi az, hogy az anyád csak azért nem hajlandó támogatni ilyen valóban fontos helyzetekben sem?!
Csak egy évvel vagyok fiatalabb nálad, de az, hogy átléptem a 18-at, és már nem vagyok se pólyásbaba, se pearcingért követelőző tinike, ugyanúgy támogatnak a tanulmányaimban, a szükséges dolgaimban egyaránt.
Már rég nem az a helyzet, mint a szüleink korában.
A legjobb esetben valaki 18 évesen végzett a gimivel, max. 22 évesen kézhez kapta a diplomáját, és mellette még tudott dolgozni is, mert messze nem volt olyan szűkös az időbeosztás, mint ma, és a diákmunkás fizetések tényleg csak arra jók, hogy ne halj éhen.
Ezt fel kéne fogniuk, és meg kéne érteniük. Gondolom nem értelmiségiek, vagy ha igen, akkor extrém radikális idióták...
Hát, egy szemüveg csak akkor olcsó, ha ilyen sparban árultat veszel, de látásvizsgálatot mindenképp csináltass.
Ha már nem akarják kifizetni, úgy nem lehet, hogy kölcsönadnak rá? Aztán részletekben visszafizeted.
#2 #3 és pont erről beszélek, hogy mivel ő 20 centinél azért messzebb lát, biztosan 6 dioptria alatti a szeme, márpedig csak afelett jár bármilyen értelmes támogatás. Teljesen felesleges TB-köröket futni, mert nem kap semmit.
A 9 ezer forintot meg nem a seggemből húztam elő, hanem felmentem az Ofotért honlapjára, és megnéztem: "Az Ofotért 9.000 Ft-os komplett egyfókuszú szemüveg ajánlata 1 db Seen keretet és 1 pár Classic típusú egyfókuszú szemüveglencsét tartalmaz."
Kontaktlencse sokkal drágább, mint egy olcsó szemüveg. Bemérés és betanítás nélkül nem vehetsz, első havit optikában tudod csak megvenni (látásvizsgálat miatt ol), nem biztos, hogy jó lesz az első fajta. Azt 15000 alatt még mázlival sem úszod meg. Nem melleslwg kontaktlencse mellé kell szemüveg.
Ofotért 9000es ajánlatánál jobbat kétlem, hogy találsz
3-4 hónap? az igen
én voltam már tesco-optikában is szemvizsgálaton bp váci út profi gépekkel a honvéd-kórház szemorvosa volt ott
évekkel ezelőtt azonnal volt délután
érdeklődj utána
a kontaktlencse drágább, folyadék is kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!