Hiba volt, hogy hagytam magam rábeszélni a multifokális szemüvegre?
Pár napja voltam látásvizsgálaton az OFOTÉRT-nál. Távolra látok rosszul, nincs panaszom, csak gondoltam, csináltatok tartalékszemüveget a vezetéshez. A vizsgálat során rábeszéltek a multifokális szemüvegre, mondván, árban nem lesz különbség (a végén mindenféle kedvezmények után 56.000-et fizettem), de ez hosszútávon jobb, főleg, hogy a munkaidőm egy részét monitor előtt töltöm. Tegnap átvettem a szemüveget, hordtam egész nap, panaszom nem volt, ma viszont hosszabb tévézés után levettem (kb. 3-4 órája), és azóta a jobb szeme előtt - ha srégan felfelé nézek - egy sötét sávot látok.
Körülnéztem a neten, és úgy tapasztalom, hogy mindenki, aki ilyen szemüveget csináltatott, távolra is és közelre is rosszul lát. Én viszont csak távolra látok rosszabbul - megjegyzem, ezt az optometrista is tudta -, mégis rábeszélt erre. Ti mit gondoltok, jogos volt, vagy ha közelre jól látok, nem szabadna ilyen szemüveget hordanom?
Ja! és a másik kérdésem: lehet a sötét sáv, amit látok, normális? Idővel hozzászokhat a szemem az új lencsékhez?
Előre is köszi a választ!
Annak kell a multifokális szemüveg, aki közelre és messzire is rosszul lát. Rosszul tetted, hogy megvetted sajnos. Nem próbáltad fel ott, és néztél vele közelre, messzire?
Hány éves vagy egyébként? 45 fölött kell már lassan "olvasószemüveg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!